Marathon cup Den Haag/Rotterdam

“Zaterdagavond stonden Simon en ik (Wop) samen aan de start van de Beloften marathon in Den Haag. D12339545_204050096595888_1058536356736826993_o (1) e wedstrijd begon meteen erg fel en er werd gedurende de hele wedstrijd veel aangevallen. Simon was in het begin aanvallend erg actief, terwijl ik de eerste paar ronden rustig mijn rondjes achter in het peloton reed. Later schoof ik naar voren en plaatste een serie van aanvallen terwijl Simon zich wat rustiger hield. Zo wisselden we elkaar mooi af. De koers was een flink slagveld, het leek af en toe wel een afvalwedstrijd met zoveel rijders die moesten lossen. Dit uiteraard door het vele aanvallen van de verschillende ploegen.”
“In de finale van de wedstrijd probeerden zowel Simon als ik continu te blijven aanvallen. Ik denk dat we beide doorhadden dat het peloton zo stuk zat dat er kansen waren om weg te rijden. Ik zelf bleef elke keer dat het stilviel wegrijden ondanks dat ik eigenlijk al helemaal op was. Het was uiteindelijk Simon die de beslissende ontsnapping plaatste. Hij kreeg een aantal man mee en al snel hadden ze 200 meter. Eerst probeerde ik af te stoppen, maar het peloton ging toch rijden. Uiteindelijk besloten Arne en ik dat ik me zou laten afzakken om kopwerk te verrichten voor de kopgroep. Gelukkig besloot het team groenehartsport ditzelfde te doen en samen wisten we de kopgroep een stuk dichter bij het peloton te brengen.”
12363062_204050109929220_247941259299996694_o“Een tweede man van groenehartsport zorgde er uiteindelijk voor dat de kopgroep ook aansluiting vond bij het peloton. De pelotonsprint werd gewonnen door klassementsleider Christiaan Hoekstra, waarna de finale van de 4 overgebleven koplopers begon. Het viel even stil, Derk Abel Beckeringh wist van dit moment gebruik te maken door de sprint als eerste aan te gaan. Rik Qualm volgde met Simon in zijn wiel. Helaas kon Simon de sprint niet meer winnen, maar hij kwam mooi als derde over de finish, waarmee de eerste podiumplek in een marathonwedstrijd voor Team Skate4AIR een feit is (nadat Peter natuurlijk al een podiumplek behaalde in het klassement van de Mass-start competitie).”
“Mijn complimenten aan Simon, hij heeft gedurende de hele wedstrijd zeer sterk gereden en ik vind het knap dat hij zijn kans grijpt om een podiumplaats te pakken. Voor mij voelt deze derde plek als een overwinning voor het team.”