Jelmer Looijesteijn

Naam: Jelmer Looijesteijn

Functie: Ploegleider
Beste prestatie: 
26e ONK
Landelijke marathonschaatser (periode): 11 seizoenen

Wie ben je, en wat zijn jouw bezigheden naast het marathon schaatsen?
Momenteel ben ik werkzaam bij Hogeschool Inholland in Haarlem als procescoördinator en ben ik o.a. verantwoordelijk voor evenementen en huisvestingszaken. Naast het schaatsen fiets ik graag en ben ik een enorme wielerliefhebber. Ik mag dan ook graag kijken naar de koers op tv het liefste met vrienden van ‘Het is koers’.


Wat betekent marathonschaatsen voor jou in twee zinnen?
Marathonschaatsen is een sport waarbij je hard moet werken en  waarvoor je moet doorzetten om goede resultaten te behalen. Tactisch inzicht is daarbij ook belangrijk. Deze componenten samen vind ik geweldig.

Mijn mooiste marathonmoment tot nu toe:
Als rijder was dat het jaar 2011/2012. Daarin won ik het ploegenklassement met de opleidingsploeg van adviesburo Harry de Wolff. Het was echt een teamprestatie voor een seizoen hardwerken samen met Sjaak de Wolff, Niels Mesu en Sjoerd den Hertog.

Als coach was dat het ONK van afgelopen jaar op de Weissensee waar de ploeg van de Haan Westerhoff echt als een team reed. Iedereen voerde zijn taak uit wat resulteerde in een 4e plaats.

Waar kijk je het komende (marathon)seizoen het meest naar uit en wat is je persoonlijke doel/motivatie?
Het komende seizoen kijk erg uit naar de stappen die de rijders individueel gaan maken . De rijders wil ik als team laten rijden en ze tactisch beter maken wat gaat leiden tot mooie resultaten. Resultaten behaal je samen!

Waarom coach je komend seizoen voor Team Skate4AIR?
Mijn vorige ploeg hield op te bestaan door sponsor problemen op. Al snel legde Bram contact met mij. Na een gesprek met Gijs en Bram was de keuze snel gemaakt! Ik heb dan ook heel veel zin om een relatief jonge ploeg uit de omgeving van Amsterdam aan de slag te gaan.

Wat is jouw binding met Cystic Fibrosis (CF) en hoe ben je betrokken geraakt bij Team Skate4AIR?
Zelf heb ik het geluk dat niemand in mijn omgeving CF heeft en daarom lijkt het soms ver weg. Al jaren zie Skate4air op de ijsbaan en op de Weissensee waar ik erg van onder de indruk ben. Ik vind het super goed dat een team sporters zich ook bewust is dat het niet voor iedereen is weggelegd om op een hoog niveau te sporten.

Tot slot, welke tip(s) kan jij – als topsporter – CF’ers meegeven om zo fit en gezond mogelijk te worden?
Zorg dat je plezier heb in de sport die je beoefent. Als je met een glimlach traint hou je het langer vol, ook als het zwaar wordt!

This site is sponsored by