De Trachitol Trophy van de Beloften

45472848_2189953094584716_1430929356082905088_o

Het was mooi om te zien dat er ook voor de beloftendivisie een 4-daagse werd georganiseerd. Het beloofde een mooie strijd te worden, doordat elke wedstrijd over meer ronden verreden zou worden. Het voltallige B-team stond aan de start.

De vierdaagse begon dit jaar in Breda. Om 18.00 gingen de beloften van start voor 60 ronden koers. De korte wedstrijd van 60 ronden, met twee tussensprints, betekent een snelle, spectaculaire koers. We hebben als team het doel gesteld om met Twan hiervoor te gaan sprinten. De verschillende kopgroepen kregen geen kans, waardoor we in de finale elkaar opzochten om Twan voorin af te zetten. Hij sprintte uiteindelijk naar een keurige 7e plaats.

Dag twee vond plaats in Utrecht. Hier waren veel Skate4AIR supporters aanwezig, wat ons een extra boost gaf. Doordat de wedstrijd nu 80 ronden was, werd er aanvallend gereden. Martijn, Jan-Willem en Roelof zaten afwisselend bij veel kopgroepen, maar ook deze strandden. In de finale hield Roelof het tempo hoog, zodat Twan zich goed kon positioneren. Dit leverde een 14e plaats op. Hierna stond Twan 10e in het klassement.

Op dag drie werd er gestart in Hoorn, de thuisbaan voor Twan. 100 ronden stonden er op het bord. De vermoeidheid begon bij een aantal heren toe te slaan. Helaas een valpartij voor Martijn, hij moest na 34 ronden de koers verlaten. Door de harde koers kon er wel een kopgroep wegkomen, helaas geen Skate4AIR mannen erbij.  In de finale viel Roelof, maar hij kon er nog wel bijkomen. De trein van Skate4AIR was hierdoor ontspoord, waardoor de finale minder verliep dan gehoopt. Een 13e plek voor Twan, Jan-Willem werd 41e en Roelof 45e.

Door een valpartij van Martijn gisteren stond hij helaas in Groningen wegens rugklachten niet aan de start. De drie overgebleven Skate4AIR mannen gingen de strijd aan over een finale van 120 ronden. Ook nu kon je merken dat de vermoeidheid voor sommigen een rol speelde. Ook Twan was opgebrand en staakte na 80 ronden de koers. Er ontstond een kopgroep waar wederom Skate4AIR de boot mistte.

Jan-Willem deed in de finale nog een ultieme poging, maar werd ingerekend door het peloton. Uiteindelijk werd Roelof 26e en Jan-Willem 33e. Twan behaalde uiteindelijk een 14e plek in het klassement. Het was een prachtige vierdaagse met leuke en leerzame koersen.

Fotocredit: Flitskabouter Fotografie

This site is sponsored by