Faber en Van Cappelle volgend jaar niet bij Team Skate4AIR

DSC_0130

Diemen, 11 April 2018 – Zowel Swen Faber als Wop van Cappelle zijn aankomend seizoen niet meer te bewonderen bij Team Skate4AIR. Beide rijders hebben de afgelopen jaren met veel plezier en passie geschaatst bij het team maar hebben verschillende redenen om afscheid te nemen van de ploeg.

Afgelopen seizoen kreeg Wop te maken met verschillende blessures en ongelukkige valpartijen en verloor zodoende het plezier in de sport. “Komend jaar wil ik het plezier in de sport weer terugvinden. Dit betekent dat ik wil trainen omdat ik het leuk vind en niet omdat het moet, denk bijvoorbeeld een keer op vakantie zonder de fiets mee te nemen. Ik vind dat een rijder bij deze ploeg zich voor 100% moet inzetten, volgens mij is dat een verplichting naar ploeggenoten, partners van het team en de vele mensen die zich hiervoor inzetten. Ik kan dat voor komend jaar niet garanderen en zodoende vind ik dat niet dat ik een plek bezet moet houden voor een jongen die deze kans wel met beide handen aan wil pakken.”

Bij Swen speelde vorig jaar een oude blessure op waardoor hij gedwongen is om zijn topsportcarrière te beëindigen. “Twee jaar geleden ben ik geopereerd aan mijn slagader in mijn rechterlies. Sindsdien heb ik hard gewerkt aan mijn herstel. Dit jaar ben ik tot de conclusie gekomen dat mijn lichaam tot ‘maar’ 95% terug kan keren. Voor een topsportcarrière moet echter álles kloppen.”

Naast de twee rijders zal vanaf komend seizoen ook trainer Bram Versteeg zich meer gaan toeleggen op zijn maatschappelijke carrière en zodoende minder langs het ijs te vinden zijn.

Over Skate4AIR

Team Skate4AIR is in 2015 ontstaan uit een samenwerking tussen de gelijknamige non-profitorganisatie Skate4AIR, schaatsschool Duosport en Olympisch goudenmedaillewinnaar Jochem Uytdehaage. Skate4AIR schaatst jaarlijks de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee om zo geld op te halen voor onderzoek naar taaislijmziekte. Met Uytdehaage als ambassadeur van Skate4AIR is de marathonploeg dan ook al sinds de oprichting nauw betrokken bij het goede doel. De marathonploeg heeft naast sportieve ambities ook de drive om hun steentje bij te dragen aan Skate4AIR en de hieraan gekoppelde doelstelling: bekendheid vragen voor taaislijmziekte en financiële steun voor onderzoek naar deze ziekte. Voor meer informatie: www.skate4air.nl.

 

 

This site is sponsored by