Het weekend van Axel

axel

Vrijdagavond uit het werk ga ik nog even snel langs de schaatswinkel om mijn natuurijzers te brengen zodat deze op tijd klaar zijn voor de Weissensee. Voordat het zover is staan er eerst nog een paar kunstijswedstrijden op het programma. Na het NK en de altijd snelle wedstrijd in Heerenveen staat morgen Alkmaar op het programma.

Zaterdagochtend is het eerst de beurt aan mijn vriendin die de strandrace Egmond-pier-Egmond rijdt. Na de wedstrijd nog even snel langs bij mijn zus, die haar verjaardag viert. Gelukkig komt het dit weekend allemaal goed uit met en de strandrace en de marathon lekker dicht bij huis. Na een voedzame maaltijd bij mijn zus rijden we naar Alkmaar. Vaak is de wedstrijd in Almaar erg zwaar, zo ook dit keer. Met het kleine deelnemersveld is het goed opletten geblazen om niet gedubbeld te worden door een te grote groep. De wedstrijd begint rustig, maar de wind die over de gehele 400 meter tegen is maakt het toch al snel een zware koers. Ik heb het niet makkelijk, maar kan mij toch redelijk goed verschuilen in het peloton, en daardoor kan ik redelijk lang bij blijven terwijl er al vele anderen het peloton hebben moeten verlaten. Helaas voor mij is het een spectaculaire wedstrijd en valt het door de vele aanvallen nauwelijks stil. Dit kost mij uiteindelijk toch de kop en ik moet de koers met nog 40 rondjes te gaan, verlaten. Simon en Stefan rijden de koers mooi uit en met zoveel afvallers rijden ze allebei in de punten.

Zondag staat voor deze twee jongens nog het NK massastart op het programma. Simon wordt 7e en Stefan weet zelfs nog een 2e plek te behalen! Ik rijd zondag de benen even los op de fiets. Met nog één kunstijswedstrijd op het programma, gaat het vizier langzaam op de natuurijswedstrijden!

Sportieve groet,

Axel Koopman

This site is sponsored by