Het weekend van Roelof

breuk

Jan Willem Broos:
“Hee Roelof! Dit weekend ben jij aan de beurt om een verhaaltje over jouw weekend te vertellen. Denk je dat dat gaat lukken?”

Waarop ik antwoordde:
“Hé JW, oké. Ik heb alleen niet zo’n spannend weekend sportief gezien. Is het dan wel een goed idee? Gaat dan over kerstpakketten inpakken en op de bank liggen. Maar komt goed ik zal wel een mooi verhaal schrijven.”

Mijn weekenden verlopen deze winter dus nog niet zoals gepland. Tijdens onze laatste trainingskamp vlak voor het seizoen ben ik ongelukkig ten val gekomen met de racefiets. Ik heb hierbij mijn elleboog gebroken (zie de foto bovenaan dit bericht). Hierdoor heb ik slechts een paar wedstrijden bij de B’s kunnen rijden. Mijn trainingen bestonden de afgelopen periode uit het fietsen op de Tacx, schaatsplanken en af en toe een schaatstraining. Geen risico’s nemen om het herstel niet in de weg te zitten. Heel vervelend en soms ook frustrerend, maar er zijn ook ergere dingen in het leven. Vorige week ben ik juist geopereerd om het chirurgisch staal uit mijn arm te halen, dus het afgelopen weekend stond zodoende wederom in het teken van herstel. Hieronder volgt een klein verslag, veel plezier!

Vrijdag
Elke morgen gaat de wekker op tijd om de koeien te voeren. Samen met mijn ouders run ik een veehouderij met zoogkoeien, waarvan we het vlees verkopen vanuit onze eigen boerderijwinkel en via onze webshop (www.heerlijkrundvlees.nl). We voeren ze hooi en maïs van eigen land. Voor het grootste deel gaat dit met machines maar hier komt ook zeker een bezem, vork en een schep aan te pas. Hier ben ik ongeveer een uurtje mee bezig alvorens ik ga ontbijten. Na het ontbijt had ik een afspraak bij de fysiotherapeut Bob Stoker voor een behandeling en om te kijken hoe mijn verdere herstel er uit zal gaan zien. Voorlopig geen plotselinge, snelle bewegingen maken en er niet op leunen, dus even niet fietsen of schaatsen helaas. ‘s Middags zijn we druk bezig geweest met het samenstellen van een aantal kerstpakketten; spannende en leuke tijden! Normaliter ga ik op vrijdagavond nog schaatsen, maar dit ging dus niet door aangezien ik het hele weekend rust moest houden op het sportieve gebied.

Zaterdag
Normaal staat mijn zaterdag geheel in het teken van de wedstrijden; fietsen, schaatsen slijpen, rusten en vervolgens tas inpakken en dan op naar de baan. Maar deze zaterdag is het anders, aangezien ik de wedstrijd niet rijd valt dit hele ritueel ook even weg. Zodoende gaat de wekker weer op tijd. We drinken elke zaterdag altijd gezamenlijk koffie met de familie. We spreken de week dan door en wat er de komende week allemaal moet gebeuren. De volgende dag staan mijn vrouw Mariet en mijn moeder op een kerstmarkt in de buurt en daarvoor moest nog het e.e.a. geregeld worden. ‘s Avonds zit ik enigszins gefrustreerd klaar voor de livestream voor een spannende race in Den Haag waarbij ik een alerte Skate4Air ploeg zie; ploegmaat Erik Valent rijdt een attente wedstrijd, zit in de kopgroep en rijdt naar een keurige 14e plaats! Mooie stap gemaakt en ik zou zeggen op naar volgende week!

Zondag
Elke zondag om 9u vertrekt er een groep fietsers in de buurt voor een mooi duurritje van ongeveer 2,5 uur; ideaal om uit te fietsen na de race. Helaas moet ik ook deze groep dit weekend mijn huis laten passeren. Ik help de dames met het inpakken en opbouwen van hun kraam op de kerstmarkt, waar zij onze heerlijke worsten gaan verkopen. ‘s Middags zet ik de laatste dingen gereed voor een bestelling kerstpakketten die we maandags gaan bezorgen. Vanuit mijn ooghoek zie ik mijn racefiets geduldig staan in de schuur. Vanaf komende week mag ik weer wat gaan trainen en ik kijk alvast vol goede moed uit naar de Weissensee!

This site is sponsored by