Het weekend van Simon

Weekend Simon

Dé Skate4AIR marathon! Zaterdag, de 11e van de 11e is de 4e marathon van dit seizoen op mijn thuisbaan in Utrecht.

Op vrijdagavond uit mijn werk fiets ik een rondje van 30 à 40 kilometer (zie foto onder). Dit keer met mijn zusje Bente. Een goede koplamp op de fiets en dan lekker trappen met wat sprintjes tussendoor. Als ik thuis kom, eten en schaatsen slijpen, nog even op de bank en dan lekker bijtijds naar bed.

Op de wedstrijddag gaat de wekker om 7 uur, eerst nog even een dagje werken. Als ik thuis kom uit mijn werk staan de pannenkoeken al klaar!

Op de ijsbaan in Utrecht zijn veel supporters voor Team Skate4AIR en voor mij. Daarom wil ik mijzelf graag laten zien in de wedstrijd. Na een onrustig begin met veel aanvallen vertrok er na 56 ronden weer een kopgroep, dat bleek de kopgroep te zijn die een rondje pakte en ik zat er bij, eindelijk! Weer aangekomen in het peloton kwam Erik gelijk naar mij toe. Hij heeft mij perfect afgezet toen het peloton af mocht sprinten. Zo kon ik aan mijn finale beginnen. De snelheid bleef er flink in zitten en als er een aanval werd geplaatst kreeg ik het toch wel zwaar. Uiteindelijk werd ik 13e.  Hier ben ik heel tevreden mee en het smaakt naar meer!

Coverfoto: Neeke Smit

This site is sponsored by