Het weekend van Stefan

Vrijdagavond is het begin van het weekend en daarmee ook meteen het begin van mijn wedstrijdspecifieke voorbereiding. In Amsterdam trainen we met een groep marathonschaatsers onder leiding van Jelmer Looijesteijn, we rijden dan altijd hetzelfde blokje, lekker technisch inrijden, daarna wat steigerungen gevolgd door 6 rondjes lekker doorrijden nog wat steigerungen, nog een keer wat rondjes en dan goed uitwerken. Toch ziet onze wedstrijdvoorbereiding er elke week wel anders uit. De ene week rijden we op knettergoed en mooi ijs en de andere week hagelt of regent het waardoor wij al even herinnert worden aan het feit dat wij marathonrijders de dag erop weer lekker mogen stoempen. Deze week konden we trouwens schansspringen in de bochten waardoor we ook een kleine valpartij hadden in de groep, zelf bleef ik gelukkig overeind.

Op zaterdag doe ik eigenlijk ook altijd wel hetzelfde. Eerst even de schaatsen slijpen dan de fiets op, lekker de benen losrijden en een klein beetje spanning er op zetten. Daarna rusten en mijn tas inpakken en vervolgens op naar de koers! Deze week naar Breda, het loopt de laatste weken bij mij nog niet zoals ik zou willen, maar ik merk wel dat het steeds beter begint te gaan en daar moet ik me dan ook maar aan vasthouden. In Breda krijgen we een behoorlijk pittige wedstrijd voorgeschoteld, althans voor mij dan toch. Ik schaats echter steeds beter en na een ronde of 40/50 begin ik me beter en beter te voelen en spoor mezelf aan om toch ook maar mee te gaan koersen. Uiteindelijk gaan er 11 man rond en mogen we gaan afsprinten met het peloton. Erik slingert mij naar voren en ik mag volle bak nog een rondje doen. Het resulteert in een 20ste plek en mijn eerste puntje van dit seizoen. Het vertrouwen is vandaag gegroeid en ik kijk uit naar de volgende races!

Na de terugreis en een nachtje lekker slapen staat er vandaag een duurtraining op het programma. Ik heb een aantal ploeggenoten en vrienden uitgenodigd om lekker een duurtraining mee te doen. We drinken een kopje koffie/kop thee en stappen dan met 12 man op de fiets. Het weer is niet helemaal zoals voorspeld en het regent een klein beetje, maar dat mag de pret niet drukken. Uiteindelijk hebben we toch een mooie duurtraining afgewerkt en hebben we die warme douche en het kopje soep achteraf wel echt verdiend.

Ik wil al onze lezers een hele fijne jaarwisseling wensen en hoop op de nodige support op 1 januari!

This site is sponsored by