KPN Cup 10 Heerenveen

2018-nk-simon-borsen

Op zaterdag 6 januari stond de KPN Cup van Heerenveen alweer op het programma. Het NK was net achter de rug en deze doorstroomwedstrijd stond alweer voor de deur. In deze doorstroomwedstrijd mochten de beste 20 beloftendivisie rijders starten, dus dit betekende een groot peloton. Wij van Team Skate4AIR stonden met een volledig team aan de start. Roelof is er sinds het NK weer bij na zijn vervelende elleboogbreuk en Christiaan heeft na een blessure en twee weken beloftendivisie ook sinds het NK weer de aansluiting gemaakt!

Verwacht werd een snelle wedstrijd in het altijd snelle Thialf. Dit bleek ook waarheid te zijn. Al vroeg in de wedstrijd ging het tempo de hoogte in en brak het peloton in twee stukken. Het eerste deel bestaande uit 30 manschappen, helaas zonder 1 van ons. Heel lang werd er gevochten door het tweede deel om terug de aansluiting te maken, maar helaas lukt dit niet. Stefan had een heel slechte dag en voor hem was het dan ook snel over. Ook voor Roelof was het te veel, maar dat is niet gek na zo’n lange tijd van inactiviteit. De rest van de jongens reden een prima wedstrijd eigenlijk. Axel liet zich aan het einde van de wedstrijd verassen en zat op het verkeerde moment op de verkeerde plek. Erik ging helaas onderuit en ook zijn wedstrijd eindigde. Simon reed prima de wedstrijd uit, maar de grootste overwinning in deze koers was voor Christiaan. Na een lastige start van het seizoen, rijdt hij een snelle wedstrijd op Thialf uit, iets wat hij voor de wedstrijd niet had verwacht. Als hij dit kan doorzetten dan gaan we ook op de baan nog mooie dingen van Christiaan zien. Hieruit blijkt in ieder geval dat het natuurijs er aan zit te komen en dat Christiaan naar zijn topvorm aan het toegroeien is!

Hierna was nog de B-divisie aan de beurt, tenminste het deel dat niet doorgestroomd was naar de A’s, aangevuld met de beste regionale rijders. Swen en Jan-Willem reden een erg sterke koers en wisselden elkaar goed af in de verschillende kopgroepen die het probeerden. Helaas werden ze telkens teruggepakt en kwamen ze beiden in de voorlaatste ronde ten val in het gedrang van het peloton. In de uitslag was het dus niet te zien, maar toch reden Swen en JW goed.

Foto: Neeke Smit

This site is sponsored by