KPN Cup 11 Alkmaar

werk nou eens mee

Nadat we in Heerenveen afgelopen week uiteenlopend resultaat hadden neergezet werd er met gemengde gevoelens, en verwachtingen uitgekeken naar de wedstrijd in Alkmaar. Het beloofde op voorhand een aparte koers te worden. Kleppers zoals Jorrit Bergsma en Bob de Vries zouden afwezig zijn vanwege hun olympische voorbereiding, en tempo beulen als Bart de Vries en Jouke Hoogeveen startte wel maar gaven in de kleedkamer aan ziek te zijn.

Tijdens het inrijden kregen we door dat we vandaag met een uitermate uitgedund peloton te maken hadden, slechts 39 rijders stonden namelijk aan het vertrek. Het was om deze reden, om te voorkomen dat we de slag al in het begin zouden missen, dat we de opdracht mee kregen om direct attent van voren mee te rijden.

Nadat het peloton in gang was geschoten werd er direct een pittig tempo gereden. Bovendien waaide er waaide een koude oosterwind over de baan, en sloeg het ijs al snel aan wit aan.

Deze factoren zorgde er voor dat er zich er een ware slijtage slag onttrok. Het peloton brak in stukken en toen de rook dampen waren opgetrokken bleek dat Erik (opnieuw, vorige week ook al) onderuit was gegaan. Dit keer echter niet door eigen toedoen maar door een andere rijder die hem onderuit had getrokken. Deze mocht na deze actie met een rode kaart het ijs verlaten. Verder zagen we dat de helft van het peloton al langs de kant stond en dat we (Simon en Stefan) de slag hadden gemist.  Het peloton bestond op dit moment nog uit slechts 20 rijders, waarvan 3 rijders met twee rondes voorsprong en 11 rijders met een ronde voorsprong. Simon en Stefan reden een bijzonder sterke koers en gingen in de achtervolgende groep sprinten voor de plekken 15 tot en met 20. Simon deed diep in de finale een poging om weg te rijden, maar strandde 1 ronde voor de finish, tegelijkertijd moest Stefan achterin dezelfde groep moegestreden de sprint laten lopen.

Al met al een mooie, zeer chaotische koers waarin Stefan liet zien dat zijn vorm er weer aan zit te komen. Dit zal wel iets met het natuurijs te maken hebben dat er aan komt. Simon a.k.a. Taaie Rakkert, deed zijn naam weer eer aan, een echte uitschieter in een uitslag zit voor hem echt in de koker.

Volgende week staat Groningen op de agenda. In het hoge noorden een thuiskoers voor Roelof. Roelof laat zien dat hij echt op zijn weg terug is. Bewonderenswaardig, gezien waar hij vandaan komt na zijn val eerder dit seizoen. Misschien dat hij wat bijzonders kan laten zien, mooi stukje vlees erin op vrijdag en dan vlammen op zaterdag!

Christiaan

This site is sponsored by