KPN Cup 12 Groningen

2017-4-S4A-Erik Valent A1

Afgelopen zaterdag werd al weer de 12de marathon cup wedstrijd verreden op de snelle ijsbaan van Groningen. Dit zou de laatste halte zijn voor ons vertrek naar de Weissensee (behalve voor Christiaan, die al was vertrokken) en we wilden ons daarom nog een keer van onze beste kant laten zien. Daarnaast is Kardinge ook nog de thuisbaan van onze meest ervaren rijder binnen de ploeg: Roelof: Dit zorgt natuurlijk ook nog voor wat extra motivatie.

De wedstrijd voor de top divisie rijders startte meteen aardig snel. Er werden vanaf het begin af aan al wat speldenprikken uitgedeeld. Door het snelle ijs werden de gaten in het peloton echter in rap tempo gedicht en bleek het moeilijk weg te komen. Om en om probeerden we toch mee te schuiven in de ontsnappingen en dat verliep erg goed. Helaas misten we nog wel een groepje, waardoor Roelof zich opofferde voor een sterke corrigerende actie in het belang van de ploeg. Dit moest hij vervolgens helaas bekopen, waardoor hij de wedstrijd vroegtijdig beëindigde. Ondanks dat er nog vele pogingen werden ondernomen, bleek deze wedstrijd toch uit te draaien op een sprint. De voorbereidingen hierop deden Axel de das om. Simon bleef tot aan het einde van de koers mee schuiven en in de finale zochten Erik en Stefan elkaar nog op. Hierdoor kon Stefan nog op een goede plek beginnen aan zijn sprint, wat resulteerde in zijn beste uitslag van het seizoen: 13e. Simon (21e) en Erik (27e) finishten verder op in het peloton, waardoor we als ploeg 6e eindigden in de dag uitslag. Al met al een mooie klassering en dat in een wedstrijd die uiteindelijk in een gemiddelde rondetijd van 31,4 seconden werd afgewerkt. Een mooie opsteker voor de komende natuurijskoersen.

Eerder die middag werd ook nog de laatste voorbereidingen getroffen door alle deelnemers aan de Skate4AIR Alternatieve Elfstedentocht van vrijdag 2 februari. Tijdens een goed georganiseerde laatste clinic op Flevonice werd nog een keer gezamenlijk getraind en de laatste tips op het gebied van de voorbereiding uitgewisseld. We hopen dat we ook weer vanuit het team een nuttige bijdrage hebben kunnen leveren aan deze dag en kijken nu al weer uit naar dit mooie evenement!

Foto: Neeke Smit

This site is sponsored by