KPN Cup 13 Enschede

WhatsApp Image 2018-02-11 at 16.11.16

Na een goede Weissensee achter de rug te hebben, was het tijd voor Team Skate4AIR om die goede lijn door te trekken naar Enschede, waar de 13e KPN Marathon Cup verreden ging worden.

Allereerst was het de beurt aan de beloften. Het peloton zag er iets anders uit dan normaal, omdat de top 20 van het klassement de dag erna in Amsterdam bij de Topdivisie mocht starten en de beste regionale rijders hun plek in mochten nemen.  Het plan van Skate4AIR was om Jan-Willem en Wop om beurten mee te laten springen met ontsnappingen en Swen te sparen voor een eventuele massasprint. Dit plan werd direct goed uitgevoerd, Jan-Willem zat bij de eerste ontsnapping, Wop bij de tweede. Die tweede was gelijk een heel serieuze, en uiteindelijk wisten 2 sterke jongens zich uit deze kopgroep los te maken en deze dreigden het peloton te gaan dubbelen. Wop moest hierdoor helaas lossen uit de kopgroep. Dit betekende dat er actie ondernomen moest worden. Jan-Willem sprong direct met een tegenaanval mee. Inmiddels hadden de 2 koplopers in de wedstrijd het peloton echter gedubbeld en zij sprongen direct naar de tegenaanval toe, een man of 15 meenemend in hun zog. Wop zat hier nog bijna bij, maar door zijn eerdere inspanningen moest hij helaas net lossen. Uiteindelijk wisten dus 2 man 2 rondes te pakken op het peloton en 20 man 1 ronde, waar Jan-Willem bij zat. De wedstrijd ging direct op slot en Swen ving Jan-Willem goed op in het peloton. In de slotfase van de wedstrijd deed Wop nog een flinke aanval, die hem helaas de kop kostte. Het is goed om Wop weer hard koersend in wedstrijden te zien! Swen begeleidde Jan-Willem in de finale en uiteindelijk ging Jan-Willem ook nog in de aanval. Dit was een mooie poging die helaas 1 ronde voor de finish strandde, waardoor een 15e plek het hoogst haalbare was.

Wop DNF
Swen 28
Jan-Willem 15

Hierna was het de beurt aan de A-rijders. Op het snelle ijs van Enschede ontbrandde al snel een harde wedstrijd. Dit bracht Christiaan al snel in de problemen, die helaas met een flinke off-day te kampen had. Ook Roelof werd het hoge tempo al gauw te veel. Simon en Erik probeerden af en toe met een ontsnapping mee te springen, helaas zaten ze niet mee met de ontsnapping die een rondje wist te pakken op het peloton. De kopgroep was vrij groot (18 man), en dan weet je dat de kans groot is dat de koers in het slot gaat, omdat niemand uit de kopgroep elkaar nog wilt laten lopen, en dat was ook hier het geval. Dit betekende dat de mannen zich moesten gaan sparen voor de eindsprint. De taakverdeling in de slotfase was als volgt: Simon zou een aanval doen als hij de kans zou zien en Stefan, Erik en Axel zouden voor de eindsprint rijden. Het tempo was helaas te hoog voor Simon om een aanval te ondernemen, en het was ook lastig voor de andere mannen om een goede sprinttrein op te zetten. Uiteindelijk lukte het Erik om Axel in de laatste rondes naar voren te rijden, en wel met een ongelofelijk sterke actie: dwars door de wind, buiten het peloton om. Axel gaf alles wat hij had en wist uiteindelijk als 24e te finishen. Het was mooi om Axel zo’n sterke finale te zien rijden, nadat hij al het hele seizoen geplaagd werd door een zere rug. De wedstrijd was helaas niet top, maar er zaten gelukkig wel een aantal opstekers in voor de ploeg, dit is iets voor de ploeg om zich aan vast te houden, aangezien de dag erna KPN Cup 14 al van start zou gaan op de Coolste Baan van Nederland in Amsterdam!

Roelof DNF
Christiaan DNF
Erik 36
Simon 34
Stefan 30
Axel 24

This site is sponsored by