KPN Cup 4 Heerenveen

45925114_2194306960815996_5709634965302411264_o

Vanavond stond alweer de 4de wedstrijd op het programma, deze keer op het altijd snelle ijs in Thialf. Wie verwachtte dat het daardoor een makkelijke wedstrijd zou worden, kwam bedrogen uit.

Nadat de mannen van de Top-divisie de laatste aanwijzingen gekregen hadden gingen Stefan, Robin, Axel en Simon vol goede moed van start. Gelijk zat het tempo er lekker in en na 10 rondes stond er al een snelste gereden ronde van 25,9 op het bord. Vele aanvallen volgden elkaar rap op waarin Stefan zich regelmatig liet zien. Ook Simon en Robin draaiden lekker mee zodat bij bijna alle groepen wel een Skate4AIR rijder meezat. Axel probeerde ondertussen in het peloton een beetje energie te sparen. Maar helaas voor hem ging halverwege koers het kaarsje uit.

Ondertussen reed er uit het peloton een groepje van 3 sterke mannen weg die een ronde voorsprong pakten. Hierna werd er vooral door team Bouw&Techniek geprobeerd om hun kopman aan nog een ronde voorsprong te helpen. Wat volgde was een soort van Team-pursuit tussen 3 teams waar het peloton vooral moest proberen te volgen. Dit zorgde ervoor dat het tempo ongelooflijk hoog lag en dit koste na 95 rondes Stefan de kop. Simon was ondertussen achter het peloton terug gevallen in een groepje aanvallers, maar net voor het eind werd hij gesommeerd de wedstrijd te verlaten. Robin zat ondertussen keurig op de bagagedrager bij de uiteindelijke winnaar Mats Stoltenburg en hij wist in de sprint om plek 6 netjes 15de te worden.

Na dit geweld was het om 22:00 nog tijd voor de koers van de Beloften. Ondanks het tijdstip stonden Roelof, Jan-Willem, Twan en Martijn gemotiveerd om er een mooie koer van te maken aan de start. In de loop van de koers lieten alle mannen zich regelmatig van voren zien in verschillende kopgroepen. Dit kon niet voorkomen dat er een kopgroep van 6 man een ronde voorspong pakte, gevolgd door een man die solo ook een ronde voorsprong pakte. Er volgde nog een behoorlijk slotoffensief met vele aanvallen om ook nog weg te komen uit het peloton, hierin lieten Roelof, Martijn en Jan-Willem zich veelvuldig zien, maar bij de succesvolle poging zaten ze net niet.

Dus zo konden zij zich gaan opmaken voor de pelotonsprint. In de finale hier naartoe zaten de mannen allemaal redelijk tot goed gepositioneerd, ondanks al het geduw en getrek. Vanwege de zenuwachtige finale besloot Jan-Willem om zich op kop te nestelen om het tempo hoog te houden zodat het iets rustiger werd in het peloton en het ook gemakkelijker wordt om je positie te behouden. Ondanks dat ging Martijn toch in het peloton onderuit. Twan en Roelof zaten ondertussen nog goed bij elkaar voorin het peloton wat resulteerde in een 19de plek voor Twan en een 32ste plek voor Roelof. Jan-Willem werd na zijn harde werk in de finale nog 44ste.

Fotocredits: Flitskabouter Fotografie

This site is sponsored by