KPN Cup 5 Haarlem

site sprint

Dit was al weer de 5e wedstrijd in de strijd om de KPN Cup. Deze wedstrijd voelde als een soort thuiswedstrijd, gezien dat de plaats van handelingen Haarlem was, waar de ploeg elke donderdag traint. Aan de parcourskennis kon het dus niet liggen…

Allereerst waren de beloften aan de beurt. Roelof stond helaas niet aan de start omdat hij niet helemaal fit was. Met het oog op de vierdaagse komende week geen onverstandig besluit. Al snel ontplooide zich een mooie, aanvallende wedstrijd waarin elke serieuze kopgroep toch wel een man uit onze ploeg aanwezig was. Martijn, Twan en Jan-Willem wisselden elkaar goed af voorin. Tijs reed ook mee om, herstellende van een blessure, weer wedstrijdritme op te doen, hij mocht zich echter niet met de koers bemoeien. Helaas kwam de eerste tegenslag met 48 rondjes te gaan, toen een rijder onderuitging in de bocht en Jan-Willem zijn valpartij niet kon ontwijken. Jan-Willem zette nog een achtervolging in, maar dit mocht helaas niet baten. Hierna kreeg Martijn een tik op zijn schaatsen van een andere rijder, waardoor een van zijn veren brak. Zijn andere veer brak niet lang hierna, waardoor het klapmechanisme in een van zijn schaatsen niet meer werkte. Met 30 rondjes te gaan, was het dus einde koers voor Martijn. Hierdoor stond Twan er alleen voor. Twan is onze rappe man voor de eindsprint, en ondanks dat hij het in zijn eentje moest doen, wist hij een paar rondjes voor het einde de 6e plek te bemachtigen. Dit beloofde een goede eindsprint, totdat hij een beuk kreeg en een hoop plaatsen moest inleveren. In het geduw en getrek wist hij er nog een 18e plek uit te halen.

Nadat de vrouwen hun wedstrijd hadden gereden, kwam de Topdivisie op het ijs. Hierin lieten Axel, Simon, Stefan en Robin zien een stijgende lijn te pakken te hebben. Telkens als er een goede kopgroep wegzat, zat er wel een van de onzen bij. De koers zat echter lang op slot, waardoor niets wegkwam. De jongens vingen elkaar telkens goed op in het peloton, waardoor ze niet telkens na een aanval achterin het peloton moesten plaatsnemen. Dit scheelde erg veel krachten. Axel draaide ook goed mee. Helaas kreeg hij weer last van zijn rug waardoor hij met 30 rondjes te gaan langs de kant stond. Frustrerend natuurlijk, maar het ging al beter dan de wedstrijden hiervoor. De koers leek op een massasprint uit te draaien, totdat met 20 rondes te gaan de Okay ploeg de koers plots liet ontploffen. In een zinderende finale werd er plots een rondje gepakt door een groep van 10. Dit gebeurde pas met 6 rondjes te gaan, waardoor het peloton meteen de bel kreeg. Robin en Stefan lieten zien goed bij de les te zijn en sprongen op de tandem. Dit zorgde ervoor dat ze de pelotonsprint wonnen, met een keurige 14e plek voor Robin en een 15e plek voor Stefan. Simon werd uiteindelijk nog 27e.

Fotocredit: Flitskabouter Fotografie

This site is sponsored by