KPN Cup 6 Alkmaar

47683343_2211632522416773_1382608792159518720_o

In Alkmaar werd de eerste doorstroom wedstrijd gereden in De meent. Het strijdtoneel voor KPN Cup 8, een wedstrijd met zware omstandigheden.

Allereerst waren de beloften aan de start. Normaal gesproken staan wij met ze vieren aan de start, maar omdat Twan als 19e stond in de ranking stonden we met drie aan de start. Roelof, Jan-Willem en Martijn draaiden al snel mee in de aanvallen. Al snel werd het ijs door de weersomstandigheden veel minder goed en werd het een zware wedstrijd. Vele rijders moesten daardoor de wedstrijd verlaten. Helaas kwam Martijn al snel in de wedstrijd ten val. Hij probeerde nog wel terug te komen, maar na vijf rondes vol gas proberen kwam Martijn niet meer dichterbij en hield voor hem de wedstrijd op. Even later kwam ook Roelof ten val ook hij verliet daarna de wedstrijd, achteraf hoorden wij dat Roelof een ingescheurde enkelband aan zijn val heeft over gehouden… Wij wensen hem natuurlijk een voorspoedig herstel! Alleen Jan-Willem zat nog in de koers, en helaas mistte hij de kopgroep die rondging. Gelukkig wachtte hij goed zijn kans af. Nadat de koers weer ontplofte viel het peloton stil. Jan-Willem zag dit als een unieke kans en greep deze. Hij ging, samen met een andere rijder, op weg naar een ronde voorsprong. Nadat hij een gat van 200m had, ging ook weer het peloton gas geven. Het koste zowel voor het peloton als Jan-Willem veel kracht, maar Jan-Willem gaf niet op. Hij ging door en na 25 rondes sloot hij weer aan. Hierdoor had hij samen met 6 anderen een rondje voor op het peloton en gingen zij samen op weg naar de bel. Omdat nog twee jongens een tweede ronde hadden gepakt, reed Jan-Willem voor de 3e plek. Met nog twee rondes te gaan ging Jan-Willem in de aanval, alles of niets. Met nog 300m te gaan werd hij helaas ingehaald. Uiteindelijk werd Jan-Willem 5e.

Nadat de dames hun rondes hadden gereden was het de beurt voor de Topdivisie. Hierin stonden wij voor het eerst met zijn allen aan de start. Na de wedstrijden hiervoor te hebben gezien waren de omstandigheden niet beter geworden. Met 125 rondes voor de boeg ging de Topdivisie van start. Al snel draaien onze mannen mee met de eerste aanvallen en probeerden steeds te wisselen wie er mee gingen. Na een aantal pogingen viel de wedstrijd eventjes stil. Voor Twan lag het tempo in het begin van de wedstrijd constant hoog en hij moest de wedstrijd na 42 rondjes staken. 5 aanvallen en 20 rondjes verder sprong Simon samen met 14 anderen in de aanval, bij deze aanval bleef het peloton naar elkaar kijken en ontstond er een groot verschil met de kopgroep en het peloton. Na een aantal rondes zwoegen kreeg de kopgroep het voor elkaar om weer aan te sluiten bij het peloton. Simon werd opgevangen door ploeggenoten en ze brachten hem weer naar voren in het peloton. Met nog 40 rondes op het bord moest Tijs de wedstrijd verlaten en bleef het team met 5 man over. Simon ging samen met nog een aantal in de aanval op zoek naar een tweede ronde voorsprong, naar veel zwoegen en moeite lukte het eerst niet om nog een keer rond te gaan. Maar dit stopte Simon niet om nog een poging te wagen, deze poging slaagde wel hij pakte nog een ronde. In het peloton bleven Erik, Axel, Stefan en Robin zitten om te zorgen dat Simon goed de finish wist te halen. Uiteindelijk eindigden de mannen 41, 40, 39 en 30  en moest Simon samen met de koplopers verder. Na al het werken om rond te komen, was het ook  voor Simon zwaar. Hij moest lossen uit de kopgroep en reed de laatste 5 rondes in zijn eentje om een geweldige 12e plek te verzekeren.

Fotocredit: Flitskabouter Fotografie

This site is sponsored by