KPN Marathon Cup 1 Amsterdam!

27788300_1858676450862105_5159045448984794750_o

Na een zomer hard trainen, afzien, techniek training, skeeleren, krachten, fietsen, dromen, kleine pijntjes, teambuilding, irritaties, vertrouwen, twijfel maar bovenal plezier hebben, stond afgelopen zaterdag 21 oktober weer de eerste wedstrijd op het programma in Amsterdam. Traditiegetrouw is de Jaap Edenbaan de organisator van de eerste marathon van het seizoen en omdat voor velen van ons dit ook de thuisbaan is, is dit altijd wel een speciale wedstrijd. We begonnen de avond ook nog met een ploegenpresentatie!

Topdivisie
Nadat de rijders voorgesteld waren was het tijd geworden om dan echt aan de warming-up te beginnen. Axel, Robin, Simon en Stefan stonden aan het vertrek van de topdivisie wedstrijd. De wedstrijd begon eigenlijk direct hard, vele aanvalspogingen volgden elkaar op en al snel werd duidelijk dat het een zware wedstrijd zou worden. Toen de eerste stofwolken waren opgetrokken, bleek er al een zeer kansrijke groep vooruit te rijden. Robin zat mee, maar wat bleek; de kopgroep was iets groter dan het peloton. Dit betekent dat als de kopgroep een ronde voorsprong pakt, het peloton (lees achterblijvers) de koers moeten verlaten. De rijders deden er nog alles aan om niet gedubbeld te worden, maar een zeer sterk rijdende Mats Stoltenborg dacht daar anders over en sloot als eerste koploper aan, waarna de rest niet veel later volgde. Einde koers voor bijna een half peloton en dus ook voor Axel, Simon en Stefan. Robin reed in het vervolg van de koers erg sterk, maar kon niet voorkomen dat er 9 rijders een ronde voorsprong pakte op de overige koplopers. In de sprint voor de 10e plek wist Robin een mooie 12e plek te bemachtigen. Sterke prestatie en op naar de volgende week!

Beloften Divisie
In de Beloften Divisie stond Team Skate4AIR aan de start met de kersverse vader Roelof Koops, debutant Twan Berlijn, last-minute aangetrokken Martijn de Groot en bochtenvreter Jan-Willem Broos. De wedstrijd bij de beloften ontbrandde ook vrijwel direct, 2 koplopers pakten al snel een halve baan voorsprong, maar door het harde rijden in het peloton bleven de koplopers ‘hangen’. Niet veel later was het de beurt aan 5 anderen helaas zonder Team Skate4AIR. Jan-Willem was daarachter enorm bedrijvig om alsnog de sprong naar voren te maken, maar dit mocht helaas niet baten en tot overmaat van ramp, kwam Jan-Willem ten val en kon dit niet meer rechtzetten. Roelof was als vanouds de dirigent in het peloton, met al zijn ervaring hoorde wij hem aan de kant, de jongens aansturen en tips meegeven. Ondanks een paar uurtjes minder slaap afgelopen weken reed hij dus scherp in de rondte. Martijn had het bij tijd en wijlen enorm zwaar, maar eenmaal in de finale aangekomen zagen wij hem onze sprinter Twan vooraan houden. Helaas kwam hij in dit geweld ten val en moest hij de wedstrijd met nog minder dan 10 rondes voor het einde verlaten. Twan stuurde behendig als hij is om de vallende mannen heen en reed naar een nette 14e plaats. Zelf nog niet helemaal tevreden, maar zo’n koers rijden bij je debuut; ‘petje af’. Roelof werd nog 31e. De beloften hebben zich goed laten zien en zullen dit seizoen zeker nog stappen zetten met elkaar!

This site is sponsored by