KPN marathon cup 1 Beloftendivisie

12339472_204050123262552_7447387845478637934_o

Aan het einde van de eerste marathonavond stond de wedstrijd van de Beloften nog op het programma. Team Skate4AIR startte met Wop van Cappelle, Sjoerd Leemrijse, Swen Faber en Jan-Willem Broos.

Het beloften peloton is een behoorlijk groot peloton, dus het is erg lastig om goed je plekje te vinden, vooral in het begin van het seizoen wanneer niemand nog echt weet waar hij staat. Het is daarom behoorlijk duwen en trekken en voor een debutant best lastig. Jan Willem startte vandaag voor het eerst in de beloftendivisie en mocht dus direct zijn eerste examen afleggen. Echter hij slaagde met vlag en wimpel, JW reed een enorm sterke wedstrijd en liet zien dat hij enorm veel in zijn mars heeft en dit seizoen echt nog een paar mooie dingen gaat laten zien. Sjoerd heeft het enorm moeilijk aangezien hij een echte schaatsblessure onder de leden heeft, die eerder Swen ook al eens heeft gehad, een afgeknelde liesslagader zorgt ervoor dat hij te snel verzuurd en niet voldoende kan herstellen, heel dapper van Sjoerd dat hij ondanks zijn blessure nog van start is gegaan in de hoop nog iets voor het team te kunnen betekenen. Wop reed een wat onzichtbare wedstrijd en werd gedurende de wedstrijd steeds iets bleker, hij was voor de start al niet zo lekker en tijdens de wedstrijd ging dit helemaal mis, Wop moest helaas ziek opgeven. Dan blijft er nog één man over die weer terug is van weggeweest. Swen reed een ijzersterke wedstrijd, attent zoals hij kan koersen en gebrand op een goede uitslag.

Jan Willem en Swen hadden in de finale nog snode plannen. Er was een kopgroep vooruit van 5 man dus er zou gesprint gaan worden voor plek 6 en daar had Swen nog wel oren naar. Jan Willem reed Swen in één ruk naar voren, maar helaas kwam Swen wat in het gedrang terecht en eindigde zodoende op een 19e plaats, Jan-Willem werd 54e.

This site is sponsored by