KPN Marathon Cup 14 Amsterdam

27788300_1858676450862105_5159045448984794750_o

Na de marathon in Enschede de dag ervoor, was er nu een marathon op de Coolste Baan van Nederland in Amsterdam voor de Topdivisierijders. De dag ervoor hadden de jongens enigszins moeite met het snelle ijs van Enschede, gelukkig was de verwachting dat er in Amsterdam, in de open lucht, minder snel ijs zou liggen, maar het was wel de 2e koers in evenzoveel dagen.

Voor de koers was het niet duidelijk wat de tactiek zou zijn, omdat de mannen niet zeker waren van hun vorm. Op het moment dat meerdere mannen goed waren, konden ze om beurten proberen elke kopgroep mee te pakken. Op het moment dat er maar weinig mannen goede benen hadden, was het zaak om beter de koers te lezen en proberen de goede ontsnapping uit te zoeken.

Gelukkig waren de mannen in goede doen: Erik, Simon, Stefan en Roelof wisten allemaal hun ontsnappingen mee te pakken. Christiaan, die de dag ervoor nog met een flinke off-day te maken had, toonde gelukkig beterschap en reed veel beter in de rondte. Halfweg koers was het helaas toch gedaan voor Christiaan, maar gezien de dag ervoor was dat toch een goede verbetering. Axel, die de dag ervoor zijn beste koers van het seizoen liet zien, had helaas weer last van zijn rug, waardoor hij in de diepe finale moest laten lopen.

De mannen wisten dus allemaal beurtelings van voren te zitten. Het peloton gaf echter geen enkele kopgroep de zege, dus leek het op een sprint uit te draaien. Op het moment dat dat lijkt te gebeuren, is het zaak om je te gaan sparen om verschroeiend harde slotrondes te kunnen knallen. Juist toen de mannen dat aan het doen waren, reed juist toch vrij plots een kopgroep van 11 man weg en deze pakten vrij gauw een ronde op het peloton. De sprint voor de 12e plek ging helaas niet zo goed, omdat het een zware koers was geweest. Stefan wist de beste klassering voor team Skate4AIR te behalen met een 25e plek. Toch was het goed om te zien dat de mannen een sterke koers reden en vaak meezaten in kopgroepen!

Christiaan DNF
Axel DNF
Simon 40
Roelof 35
Erik 31
Stefan 25

This site is sponsored by