KPN Marathon Cup 9 Breda

23737767_1805344263096396_3731438782818498726_o

Op 23 januari staat alweer de 9e wedstrijd op de KPN Marathon Cup op het programma. Team Skate4AIR staat bij de Beloften aan de start met Swen Faber, Jan-Willem Broos en Christiaan Grigoleit en bij de Topdivisie met Simon Borsen, Axel Koopman, Erik Valent en Stefan Wolffenbuttel.

In Breda heb je als ploegleider en als rijder weinig overzicht. Aan de binnenkant van de baan staat veel, waardoor je niet goed naar de andere kant van de baan kan kijken. Dit zorgt ervoor dat je heel scherp moet zijn om toch dit overzicht te bewaren. Als er namelijk een groep weg rijdt is deze binnen een mum van tijd uit zicht. Helaas is het niet de wedstrijd van onze beloften rijders. Swen gaat er volle bak in en probeert mee te zitten, maar dat kost hem ook net te veel energie waardoor hij de koers niet kan eindigen. Jan-Willem komt helaas ten val en ook voor hem is het einde koers. Christiaan toert zijn rondjes en voelt zich weer beter en beter worden, waardoor hij op het NK weer in de Topdivisie te zien zal zijn.

In de Topdivisie start de wedstrijd behoorlijk stevig. De rijders vliegen er in en Team Skate4AIR wordt direct lekker wakker geschud. De snelle en zware beginfase is Axel net te veel geworden terwijl de andere jongens zich steeds beter in de koers gaan mengen. Erik laat zien dat de vorm wederom goed is, al vond hijzelf dat hij niet super was, Simon is ook erg actief en Stefan koerst ook lekker mee. Helaas mist het Team de beslissende slag en kunnen we ons gaan opmaken voor de finale voor de 12e plek. Simon probeert nog twee keer uit het peloton te ontsnappen maar het wordt hem niet gegund om vooruit te blijven. Erik slingert Stefan in de finale aan wat resulteert in een 20ste plaats en het eerste puntje voor Stefan dit jaar. Erik wordt 25ste en Simon 36ste.

Op naar het nieuwe jaar en het NK op 1 januari. Dat we maar veel mooie koersen mogen laten zien in het nieuwe jaar!

This site is sponsored by