KPN NK Marathon

49495954_1869159706545381_4092835960272715776_o

Een een NK is een ander wedstrijd dan alle andere. Ondanks dat we gewoon links omrijden, zijn deze wedstrijden moeilijk te voorspellen. Bij een NK strijden we niet om punten en klassementen maar om een titel en dat is een hoofdprijs die iedereen wil, want als winnaar mag je het hele jaar starten in het rood wit en blauw.

 

Beloften:

Twan is de enige die startgerechtigd is in deze categorie en moest al vroeg in de middag starten. Twan is een goede sprinter en bij de bespreking namen we door dat we dit wapen in moesten zetten. Bij grote groepen mee sluipen en verder sparen voor de sprint. Doel: een top 10 notering.

De wedstrijd begon rustig, maar al snel probeerden meerdere rijders een kopgroep te forceren. Twan reed alert voorin en probeerde gebruik te maken van andere ploegen. Het was een levendige wedstrijd maar er kwam niks weg. Na 75 ronden was er een grote groep weg waar Twan achter de latere winnaar meesprong om een groot gat te overbruggen. Dit lukte, maar helaas werd deze groep ook teruggepakt. Het werd een sprint waar Twan zich goed voor positioneerde. Twan sprintte voor wat hij waard was naar een keurige 8e plek. Doel bereikt!

 

Topdivisie:

Gezien de ontwikkelen tijdens het NK Mass Start werd er vuurwerk verwacht tijdens dit NK. De wedstrijd bij de Topdivisie is ook wat langer: 150 i.p.v. 125 ronden waardoor we de tactiek wat hebben aangepast. Alle rijders moesten actief meeschuiven vanaf de start zodat we de kopgroep niet zouden missen als het vuurwerk zou losbarsten. Mocht dit niet gebeuren was het plan om na 50 ronden actief te rijden om mee te zitten in de kopgroepen. Jan-Willem had zich ook geplaatst voor dit NK en zou zich richten op een goede positie en geniet van de ambiance.

Vanaf de start van de wedstrijden reden we attent van voren mee. De rijders wisselden elkaar goed af en reden attent keurig volgens plan. Echter bleef het vuurwerk de eerste 50 ronden uit waardoor we actief mee gingen koersen. Alle rijders hebben minimaal een kopgroep gepakt en streden om mee rond te gaan. Helaas controleerde AB vakwerk de wedstrijd om aan te sturen op een massasprint, wat ze iets te goed deden J. Met nog 50 ronden te gaan werd het tempo opgevoerd om een forceing te maken waarbij onze jongens attent van voren koersten. Helaas werden Tijs, Axel en Jan-Willem slachtoffer van het geweld nadat ze een goede koers hebben gereden voor de ploeg. Het tempo bleef hoog waardoor Erik ook slachtoffer werd met nog 25 ronden te gaan, ook hij reed een prima koers. Tegen alle verwachtingen in werd het een massasprint waarbij Simon, Robin en Stefan probeerden te ‘’boksen’’ tegen de grote ploegen. Stefan reed de beste sprint en werd 20e, Robin 26e en Simon 30e. Helaas niet de kopgroep die we hadden verwacht. Gijs en ik hebben een ploeg gezien die meedoet in de wedstrijd en waarbij de ploegtaken goed werden opgepakt wat vertrouwen geeft voor de volgende wedstrijden. Als die kopgroep komt zitten we erbij! #opnaarmeer

Fotocredit: René Schuurman

This site is sponsored by