Open Nederlands Kampioenschap op de Weissensee

27021696_2011309052449122_8731114695677190965_o

Zaterdag 27 januari stond voor Team Skate4AIR het Open Nederlands Kampioenschap op de Weissensee in Oostenrijk op het programma. De rijders van het team waren al een paar dagen present op het Oostenrijkse bergmeer om aan de ijscondities te wennen. De dag voor de wedstrijd bleek echter dat de ijskwaliteit op het ONK wel eens anders zou kunnen zijn dan vooraf gedacht. De heren mochten om 12:00 uur van start en de temperatuur kroop richting 8 graden Celsius, dit zorgde ervoor dat het ijs ronde per ronde zich anders zou gaan gedragen. De rijders: Wop, Jan-Willem, Swen, Axel, Christiaan, Erik, Roelof, Simon en Stefan hadden er in ieder geval enorm veel zin  in om er iets moois van te maken.

De wedstrijd begon en al snel bleek dat de rijders gretig waren om iets van zich te laten zien. Stefan was de eerste aanvaller van de dag en reed een goede 5 kilometer solo aan de leiding, echter kreeg hij geen steun en zag zijn aanval strandden. De rest van het team reed ook erg attent en steeds als er zich een mogelijke kopgroep vormde, dan zat er wel een mannetje van Team Skate4AIR bij. Wat opviel was dat Jan-Willem (die debuteerde op natuurijs), zich maar moeilijk kon inhouden. Na een kilometer of 20 rijden stond zijn mond al wagenwijd open, maar van rustig aandoen wilde hij niet horen! Wop kreeg last van zijn rug en moest de wedstrijd staken en Axel had materiaalpech en zag zijn koers daardoor ook eindigen. Jan-Willem reed in een scheur en kwam hard ten val, waardoor ook zijn koers voortijdig eindigde.

De wedstrijd vorderde en het peloton dunde langzaam uit. Het ijs werd iedere ronde slechter en bepaalde stukken leken op een gegeven moment meer op een grindbak dan op een ijsplaat. Naar het einde van de koers toe, toen de finale zich aandiende, moesten Swen, Simon en Roelof vanwege verschillende oorzaken het peloton laten gaan. Christiaan, Erik en Stefan moesten dus een mooie uitslag uit de brand proberen te slepen. Het ijs werd slechter en slechter en Christiaan leek daardoor juist beter en beter in koers te komen en reed een aantal keren flink hard door om een kopgroep te forceren, helaas lukte dit niet. Erik was berensterk totdat hij in de een na laatste bocht onderuit schoof. Stefan probeerde zich in de sprint te lanceren en dit lukte goed. Hij eindigde op een verdienstelijke 8e plaats!

Dit resultaat was te danken aan het goede werk van het team gedurende de hele wedstrijd. Het team kijkt dan ook uit naar de volgende koersen! De rest van de ploeg eindigde op plaats: Christiaan Grigoleit 31ste, Erik Valent 38ste, Roelof Koops 49ste, Swen Faber 56ste, Simon Borsen 57ste en Jan-Willem Broos 74e.

This site is sponsored by