Team Skate4AIR bouwt verder aan huidige ploeg

Foto

Erik Valent (topdivisie) naar de beloftencompetitie, Martijn de Groot (beloften) stopt.

Erik Valent doet aankomend seizoen een stapje terug. Erik: “Het combineren van topsport met een maatschappelijke carrière en privéleven is niet meer haalbaar”.  Als individuele rijder bij de beloften blijft hij wel betrokken bij de ploeg. “ Het is jammer dat zo’n ervaren rijder stopt, maar we respecteren uiteraard zijn keuze. Hij heeft een erg moeilijke start van het seizoen gekend, maar al vrij snel (en met name op de Weissensee) heeft hij zijn meerwaarde voor de ploeg weer bewezen. Hij is de laatste jaren altijd een vaste waarde in het team geweest en we zullen hem zeker missen”, aldus Jelmer Looijesteijn, ploegleider van de Topdivisie.

Naast Erik Valent zal ook Martijn de Groot uit de ploeg verdwijnen. Hij zal zich vanaf nu gaan richten op andere marathons, maar dan als hardloper. Gijs Roos, ploegleider bij de beloften: “Martijn is het afgelopen seizoen vol overgave bij ons team aangesloten, daar Sjoerd Leemrijse vanwege blessureleed noodgedwongen moest stoppen met topsport. We vinden het jammer dat hij ons na 1 jaar weer gaat verlaten, maar we begrijpen zijn keuze om vanaf nu als marathonloper successen te behalen.” Het team, dat nauw verbonden is met Stichting Skate4AIR, gaat op zoek naar versterking voor de top- en beloftendivisie. “ We zijn op zoek naar een allround rijder die zowel op kunst- als natuurijs goed uit de voeten kan. Met name op de Weissensee heeft onze ploeg goed gepresteerd en dit is een lijn die we ook komend seizoen voort willen zetten” besluit Jelmer Looijesteijn. Voor de beloftencompetitie is de ploeg op zoek naar een talentvolle nieuwkomer die ambitie heeft door te groeien naar de Topdivisie.

Afgelopen seizoen versterkte Team Skate4AIR zich al met de Mechan groep en Roba als nieuwe sponsoren. Ook de begeleiding van het team is uitgebreid, met Pim Bonstra als ploeg vertegenwoordiger en Jelmer Looijesteijn als ploegleider. Beide zullen ook aankomend seizoen bij de ploeg betrokken blijven, evenals Gijs Roos als ploegtrainer en ploegleider bij de beloften.

Ook de volgende rijders zullen deel uit blijven maken van Team Skate4AIR:
Topdivisie: Robin Snoek, Tijs van der Steen, Axel Koopman, Simon Borsen, Stefan Wolffenbuttel
Beloften: Roelof Koops, Jan Willem Broos, Twan Berlijn

 

This site is sponsored by