Versterking voor Team Skate4AIR: Robin Snoek en Jelmer Looijesteijn

WhatsApp Image 2017-08-21 at 14.45.46

Diemen, 20 April 2018 – De eerste aanwinst bij Team Skate4AIR is bekend; Robin Snoek. De schaatser uit Abcoude komt over van Team BouwSelect waar hij zich de afgelopen jaren ontwikkelde als een volwaardige Topdivisierijder, met zijn 10de plek in het algemeen klassement en een tweede plaats op de Coolste Baan in Amsterdam afgelopen jaar.

Snoek sluit aan bij de formatie van Team Skate4AIR en zal samen met Axel Koopman, Erik Valent, Simon Borsen en Stefan Wolffenbuttel uitkomen in de Topdivisie. “Sommige rijders zijn mij niet onbekend, ik kijk er erg naar uit om met hen samen te werken en het beste in elkaar naar boven te halen”, aldus Snoek. Ook coach Gijs Roos is erg tevreden met de nieuwste aanwinst: “Robin is geen onbekende binnen de ploeg en is een prettige jongen om mee te werken. Daarnaast past hij heel mooi in het samen-beter-worden-motto van Skate4AIR.”

Naast de verschuivingen van de rijders zal ook het begeleidingsteam een nieuw gezicht verwelkomen in de persoon van Jelmer Looijesteijn die overkomt van de Haan Westerhoff. Jelmer zal samen met Gijs de ploegleiding op zich nemen en de jongens coachen en begeleiden gedurende het seizoen en de wedstrijden. Trainer Bram Versteeg gaat zich daarentegen meer toeleggen op zijn maatschappelijke carrière en zal zodoende minder langs het ijs te vinden zijn. Hij zal nog wel betrokken blijven door op de achtergrond zich bezig te houden met het uitzetten van het trainingsprogramma.

Verder is er zowel in de Topdivisie- als in de Beloftenploeg nog plek voor een rijder, hierover zal later meer bekend worden gemaakt.

Over Skate4AIR

Team Skate4AIR is in 2015 ontstaan uit een samenwerking tussen de gelijknamige non-profitorganisatie Skate4AIR, schaatsschool Duosport en Olympisch goudenmedaillewinnaar Jochem Uytdehaage. Skate4AIR schaatst jaarlijks de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee om zo geld op te halen voor onderzoek naar taaislijmziekte. Met Uytdehaage als ambassadeur van Skate4AIR is de marathonploeg dan ook al sinds de oprichting nauw betrokken bij het goede doel. De marathonploeg heeft naast sportieve ambities ook de drive om hun steentje bij te dragen aan Skate4AIR en de hieraan gekoppelde doelstelling: bekendheid vragen voor taaislijmziekte en financiële steun voor onderzoek naar deze ziekte. Voor meer informatie: www.skate4air.nl.

This site is sponsored by