Wedstrijd FlevOnice 10 januari

IMG_20180110_200011_BURST001_COVER

Woensdagavond rond half 9 stond het Beloften peloton alweer klaar voor een wedstrijd over 40 kilometer op FlevOnice op slecht ijs (zie afbeelding). Waar de eerste 8 kilometer nog rustig aan gingen sprong daarna de vlam in de pan om vervolgens niet meer te doven. Aanval na aanval volgde en coach Bram had het halverwege de wedstrijd goed met de term “afvalkoers”.

Na 18 kilometer vertrok de zoveelste groep vanuit het peloton, een erg sterke groep en Jan-Willem had het direct door. Toen het gaatje nog klein was sprong hij direct richting de staart van het kopgroepje, met behulp van Swen (die het peloton stil legde) kreeg de groep de ruimte. Na een halve kilometer schoot ook het peloton weer in gang en werden er nog een paar laatste oversteken geplaatst. Jan-Willem zat inmiddels veilig in de kopgroep en ook Swen sprong hier als laatste man heen, 2 man in de kopgroep van 15 en het was de beslissende!

Echter, de koers ging nu pas beginnen want het peloton liet het er niet bij zitten en waar de kopgroep een moordend tempo reed om weg te blijven, reed het peloton er gewoon net zo hard achteraan. Elke ronde stond coach Bram met 15 seconde verschil op het rondebord. Later bleek dat het peloton zich helemaal op rookte en zelfs met minder man over de finish kwam dan de kopgroep. De term “afvalkoers” klopte dus helemaal!

Door het hoge tempo en de strategische spelletjes die in de kopgroep werden gespeeld, was Jan-Willem goed leeg. Met nog 3 kilometer te gaan reed hij voor Swen nog een keer een gaatje dicht naar een losgekomen groepje. De kopgroep viel stil en Swen besloot om het te proberen, vol gas dook hij alleen de donkere nacht in. Met alles wat er nog in zat reed hij richting de finish streep, een alles of niets poging. Helaas mocht het niet zo wezen en met nog een kilometer te gaan had de kopgroep hem weer terug gehaald. De tankjes waren leeg gereden en een nette 11de (Jan-Willem) en 12de (Swen) plaats volgde. Een koers die vertrouwen geeft voor de Weissensee!

This site is sponsored by