Robin Snoek

Naam: Robin Snoek
Geboortedatum: 28 november 1992
Competitie: Topdivisie
Beennummer: 41
Beste prestatie: 2e bij de KPN Marathon Cup 14 in het Olympisch stadion

Landelijke marathonschaatser sinds: 2011/2012, topdivisie rijder sinds 2014/2015

Wie ben je, en wat zijn jouw bezigheden naast het marathonschaatsen?
Ik ben 25 jaar. Ik ben opgegroeid op een boerderij in Abcoude en daar woon ik nog steeds. Ik kom uit een echt schaatsgezin. Al van jongs af aan droomde ik er van om in de topdivisie te schaatsen.

Naast het marathonschaatsen werk ik voor Hogeschool Inholland in Delft. Ik werk hier als Young Professional voor de opleiding Tuinbouw & Agribusiness, een leuke en afwisselende baan! Maar marathonschaatsen is mijn grote passie!

Op welke persoonlijke prestatie of resultaat ben jij het trotst?
Ik ben er het meest trots op dat ik door jaren lang gedisciplineerd te trainen (ook tijdens mindere jaren) nu een niveau heb bereikt waarmee ik vooraan kan mee koersen in de topdivisie.

Marathonschaatsen betekent voor mij in twee zinnen:
Marathonschaatsen is voor echte doorzetters. Door weer en wind doorstoempen waar andere ophouden.

Mijn mooiste marathonmoment tot nu toe:
Mijn tweede plaats in het Olympisch stadion afgelopen seizoen.

Waar kijk je het komende (marathon)seizoen het meest naar uit en wat is je persoonlijke doel/motivatie?

Ik kijk er enorm naar uit om samen met mijn ploeggenoten te gaan strijden tijdens de wedstrijden op zowel kunst- als natuurijs.

Mijn persoonlijke doel is om het niveau dat ik afgelopen seizoen had vast te houden en van hieruit stapjes te maken. Dit houdt in dat ik weer ga voor het podium.

Waarom heb je dit jaar voor TEAM Skate4AIR gekozen?
Ik heb voor Team Skate4AIR gekozen omdat ik het een super mooi team vind waarbij de jongens het elkaar gunnen en voor elkaar door het vuur gaan. De sfeer in de ploeg is heel goed en met elkaar gaan we het maximale eruit halen. Oftewel:“Met elkaar, voor elkaar en door elkaar beter worden of blijven”.

Wat is jouw binding met Cystic Fibrosis (CF) en hoe ben je betrokken geraakt bij TEAM Skate4AIR?
De kracht van Skate4AIR vind ik indrukwekkend. Tijdens de Skate4AIR evenementen staan er ongelooflijk veel mensen op de schaats om mensen met deze ziekte te helpen. De Weissensee kleurt hierdoor elk jaar zwart-geel!

Welke tip(s) kan jij – als topsporter – CF’ers meegeven om zo fit en gezond mogelijk te worden en te blijven?
Probeer een vast trainingsritme te ontwikkelen en dit vast te houden. Je wordt fit en gezond door deze structuur, niet door bij vlagen fanatiek te sporten en dan weer een periode niet.

 

This site is sponsored by