Stefan Wolffenbuttel

Naam: Stefan Wolffenbuttel
Geboortedatum: 24-03-1993
Competitie: Topdivisie
Beennummer: 95
Beste prestatie: 11e Open NK natuurijs

Landelijke marathonschaatser sinds: seizoen 2013/2014

Wie ben je, en wat zijn jouw bezigheden naast het marathonschaatsen?
Mijn naam is Stefan Wolffenbuttel, ik ben 23 jaar en aankomend seizoen ga ik beginnen aan mijn tweede jaar als Topdivisierijder. Vorig jaar heb ik mijn debuut gemaakt bij Team de Haan Westerhoff en ik probeer dit seizoen weer een volgende stap in mijn ontwikkeling te zetten. Daarnaast ben ik net afgestudeerd aan de Johan Cruyff University en ben ik nog werkzaam bij Soul Media, het bedrijf waar ik met succes mijn afstudeerstage heb gedaan.

Op welke persoonlijke prestatie of resultaat ben jij het trotst?
In mijn eerste jaar als B-rijder kon ik op mijn eerste natuurijswedstrijd direct met de kopgroep mee en werd ik uiteindelijk 25e. Dit resultaat behaalde ik terwijl ik net voor het seizoen een operatie aan mijn amandelen had gehad en door een nabloeding maar liefst 7 kilo was verloren.

Marathonschaatsen betekent voor mij in twee zinnen:
Marathonschaatsen is voor mij zo mooi omdat het spelelement van de koers vaak bepalend is. Het spel der demarrages, het nemen van beslissingen in een split second, het maken van fouten, maar toch de mogelijkheid hebben diezelfde fout weer recht te zetten en vooral ook het rijden in een team. Elkaars beperkingen opvangen en gebruikmaken van de kracht van je teamgenoten – samen sta je namelijk sterker!

Mijn mooiste marathonmoment tot nu toe:
Dit jaar ging ik op de 200 km op de Weissensee na 175 km onderuit: de kramp schoot in mijn hamstring, één van mijn ijzers was helemaal kromgeslagen en mijn eerste gedachte was: ‘’dat was het dan’’. Na een kort moment van berusting besloot ik om toch maar alles te geven wat er nog in mijn al behoorlijk uitgeperste lichaam zat. Het resultaat was dat ik weer de aansluiting kon maken bij de kopgroep!

Waar kijk je het komende (marathon)seizoen het meest naar uit en wat is je persoonlijke doel/motivatie?
Aankomend seizoen wil ik persoonlijk weer een stap zetten. Dat kan een kortere uitslag zijn op natuurijs, een sterkere koers rijden of constanter zijn op kunstijs. Als ik mezelf maar kan verbeteren!

Waarom heb je dit jaar voor TEAM Skate4AIR gekozen?
Skate4AIR gaf aan graag met mij te willen samenwerken en na een aantal gesprekken met het team bleek dat onze visies (samen beter worden) goed overeenkwamen, waardoor de keuze voor mij gemaakt was.

Wat is jouw binding met Cystic Fibrosis (CF) en hoe ben je betrokken geraakt bij TEAM Skate4AIR?
Mijn eerste kennismaking met Skate4AIR was in het seizoen 2013/2014 toen ik als mascotte bij de eerste KPN-marathonwedstrijd in Amsterdam geld inzamelde voor Skate4AIR. Vervolgens heb ik een aantal schaatsclinics mogen geven aan de Weissensee-gangers van Skate4AIR. De mensen die zich door middel van Skate4AIR verenigen en keihard aan één gezamenlijk doel werken vind ik indrukwekkend en enorm goed, en ik wil daar dan ook graag mijn steentje aan bijdragen.

Welke tip(s) kan jij – als topsporter – CF’ers meegeven om zo fit en gezond mogelijk te worden en te blijven?
Zorg ervoor dat je plezier hebt in wat je doet, want dat geeft je enorm veel energie en kracht. Daarnaast geloof ik dat je regelmaat moet hebben in de dingen die je doet en het lichaam af en toe eens een uitdagende prikkel moet voorschotelen. Maar op basis van wat ik heb gezien op de Weissensee en de verhalen die ik heb gehoord, zou ik eerder willen vragen: wat kunnen CF’ers mij voor tip geven om zo vastberaden aan je persoonlijke doel te werken?

This site is sponsored by