Marathon Cup 1

De eerste wedstrijd in Amsterdam zit erop. Het heeft wat moeite gekost, het resultaat mocht er zijn. De Skate4AIR mannen stonden er mede dankzij de inzet van de moeder van Swen keurig bij. De wedstrijd bij de A-rijders was een harde zware wedstrijd. Het tempo lag vanaf de start al vrij hoog, de mannen hadden er zin in. Arjen kon zich in het begin goed handhaven voor in de groep, en moest, toen hij zich wat af liet zakken, veel meters extra maken aan de buiten kant. Dit bleek later iets te veel van het goede en zorgde voor een vervroegd beëindigen van de race. Axel kon zich goed handhaven in het peloton en in het kader van de opbouw na de lastige blessure deze zomer, stapte hij volgens afspraak op tijd uit.

Na het uitstappen van Swen en Peter, wist Roelof zich als enige in het peloton te handhaven wat uiteindelijk resulteerde in een nette 28e positie. Goed gereden.
De wedstrijd bij de B-rijders verliep behoorlijk dynamisch, We traden aan met Jochem, Simon en Wop. Door een goede samenwerking in de ploeg en het kiezen van het goede moment, kon Simon uiteindelijk twee ronden voorsprong nemen op het peloton. Dit resulteerde uiteindelijk in een mooie 8e plaats in de klassering. Ook in het jongerenklassement doet Simon goede zaken met een tweede plaats.

Deze eerste wedstrijd is een goede graadmeter voor het vervolg van het seizoen, een eerste conclusie is dat we in het B-peloton een uitstekende eerste indruk achter hebben gelaten. In het A-peloton is nog wat werk te doen om de zichtbaarheid van Skate4AIR te vergroten.
Op naar volgende week zaterdag, 31 oktober, de eerste Weissensee Clinic, waar het team de toerrijders voor de sponsortocht van Skate4AIR zal ontmoeten.

This site is sponsored by