NK Marathon

Zondag 3 januari de dag van de Nederlandse Kampioenschappen Marathon op de Jaap Eden IJsbanen in Amsterdam.
Team Skate4AIR trad aan bij de Beloften en de Top divisie.

De Beloftenwedstrijd kent een afwijkend reglement ten opzichte van de Grand Prix wedstrijden waardoor alleen rijders uit de categorie Neo-senioren aan mochten treden. Hierdoor stond Simon Borsen er alleen voor. Op zich niet erg omdat hij in dit deelnemersveld zichzelf kansen toe mocht dichten op een goede klassering. Een lichte verkoudheid speelde helaas op waardoor Simon niet geheel fit aan de start verscheen.
De westrijd verliep zoals een goede NK moet verlopen, veel aanvallen en pogingen om weg te komen uit het peloton. Door een goede tactische race lukte het Simon om uiteindelijk bij de juiste ontsnapping mee te zitten en samen met 10 andere kanshebbers de strijd aan te gaan voor de podiumplaatsen. Op 3 ronden voor het einde een ultiem ontsnappingspoging van Simon om solo of met een klein groepje naar de finish te gaan. Helaas de omstandigheden, zwaar ijs en wind, lieten de poging stranden. In de eindsprint wist Simon beslag te leggen op de 10 positie in de eindklassering.
De kleuren van Skate4AIR zijn door Simon als eenling tegen sterke oppositie teams met verve verdedigt met een mooi eindresultaat.

De Topdivisie kende zo mogelijk nog een chaotischer verloop. Skate4AIR kon voor deze wedstrijd Peter van de Pol, Arjen van der Kieft, Axel Koopman en Swen Faber opstellen. In een verder sterk bezet veld ging Swen voortvarend van start met als opdracht om de eerste 20 ronden goed gang te maken. Dit had uiteindelijk tot gevolg dat de brigade Anema het stokje over nam en een kopgroep op pad stuurde die al snel een ronde op het peloton wist te pakken.
12052488_186507478350150_2321053341050303479_oLater in de wedstrijd voegden zich daar nog twee Tjolk mannen bij.
Het bleef daarna onrustig op zwaar ijs, met veel tempowisselingen. Voor Arjen leidde dit helaas tot een uitschakeling al vroeg in de koers, later in de wedstrijd op ronde 88 moest ook Axel het peloton laten gaan. Hiermee hadden we alleen Peter nog in de koers die vanaf ronde 120 nog een paar pogingen heeft gedaan een ontsnapping op te zetten, helaas zonder gewenst resultaat. In de sprint van het peloton kwam hij uiteindelijk op een 16e plaats in de uitslag.

Kortom in beide wedstrijden hard gestreden en de Skate4AIR kleuren laten zien. like-emoticon

Woensdag 6 januari de volgende wedstrijden in Assen, de laatste keer daar, de baan in Assen gaat helaas dicht.

This site is sponsored by