Team Skate4AIR klaar voor nieuw seizoen

Baarn, 7 April 2016 – Team Skate4AIR gaat beginnen aan haar tweede seizoen als marathonploeg. De ploeg, met initiatiefnemer Jochem Uytdehaage, is ook komend seizoen van de partij op het hoogste marathonniveau van Nederland, in een vernieuwde samenstelling.

Team Skate4AIR Vicent Riemersma

Foto vanVincent Riemersma

De ploeg

Het afgelopen seizoen heeft aangetoond dat de insteek van de betrokken partijen de gebruikte juiste is. De ploeg groeide op verschillende vlakken, wat naarmate het seizoen steeds beter tot uiting kwam in de wedstrijden. In het tweede seizoen van het team bouwen we verder op de gelegde basis. Onder het motto: ‘met elkaar, voor elkaar en door elkaar beter worden’, maakt Team Skate4AIR zich op voor het nieuwe seizoen. Met behulp van sponsoren De Nijborg Agri, Boetech en Andantino B.V. kan het team doorgaan op de ingeslagen weg, daar waar potentie, ambitie en ontwikkeling van de sporter centraal staat. Duosport neemt ook dit seizoen weer de begeleiding van de sporters voor haar rekening.

Topdivisieteam

In het tweede seizoen van de ploeg vertegenwoordigen de vertrouwde gezichten Peter van de Pol, Roelof Koops en Axel Koopman de ploeg in de Topdivisie. Vanuit het Beloftenteam komt, na een succesvol seizoen, Simon Borsen over. “Simon heeft zich afgelopen seizoen dusdanig ontwikkeld dat dit een logische stap in zijn ontwikkeling is”, aldus trainer Bram Versteeg. Nieuw in de Topdivisieploeg zijn Stefan Wolffenbuttel en Christiaan Grigoleit, twee talentvolle rijders die met hun potentie passen in het samen-beter-worden-motto van de ploeg.

Talenten bij de beloften

“Beter worden” is het doel binnen team Skate4AIR en aandacht voor jong talent hoort daar bij. Jonge rijders die de ambitie hebben om zichzelf te ontwikkelen. Wop van Capelle zal in ieder geval nog een jaar deel uitmaken van dit team. Verder zijn we in gesprek met talentvolle rijders die zich willen ontwikkelen naar Topdivisie rijder. Jochem Uytdehaage blijft betrokken bij het team, maar stopt als rijder en Simon Borsen heeft onlangs de stap naar de Topdivisie gemaakt. Ook Tim Kieftenburg en Swen Faber zijn nog verbonden aan de ploeg. Beide zijn geblesseerd en werken bij de ploeg aan hun herstel.

Over Skate4AIR

Team Skate4AIR is in 2015 ontstaan uit een samenwerking tussen de gelijknamige non-profitorganisatie Skate4AIR, schaatsschool Duosport en Olympisch goudenmedaillewinnaar Jochem Uytdehaage. Skate4AIR schaatst jaarlijks de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee om zo geld op te halen voor onderzoek naar taaislijmziekte. Met Uytdehaage als ambassadeur van Skate4AIR is de marathonploeg dan ook al sinds de oprichting nauw betrokken geweest met het goede doel. De marathonploeg heeft naast sportieve ambities ook de drive om hun steentje bij te dragen aan Skate4AIR en de hieraan gekoppelde doelstelling: bekendheid vragen voor taaislijmziekte en het genereren van gelden voor onderzoek naar deze ziekte. Voor meer informatie: www.skate4air.nl.

This site is sponsored by