Team Skate4AIR op Carrera fietsen!

Alle rijders van Team Skate4AIR hebben sinds dit seizoen de luxe om op de Carrera SL950 racefiets trainen. De fietsen, die door Andantino en Math Salden gesponsord zijn, werden op het eerste trainingweekend in Limburg voor het eerst in gebruik genomen.

Schaatsers trainen in de zomer op veel verschillende manieren. Hardlopen, fietsen, skeeleren, planken, schaatssprongen en krachttraining zijn voor de schaatsers onderdeel van het trainingsprogramma. Dat betekent dat er ook veel materiaal nodig is om deze disciplines te beoefenen. De rijders waren dan ook blij verrast toen ze te horen kregen dat ze dit jaar gebruik konden maken van de Carrera SL950.

De fiets heeft binnen enkele weken al aangetoond zijn vruchten op de rijders af te werpen. We weten niet of de fiets nu net voor een beetje meer moraal zorgt, de rijders al een behoorlijk niveau halen of dat de fiets gewoon erg snel is, maar het team won sindsdien het klimklassement van de klimclassic tijdens het eerste trainingsweekend in Limburg, Axel Koopman won solo een trainingswed
strijd op DTS-Zaandam en de ploeg bezette het volledige podium op het tweede trainingsweekend tijdens een trainingswedstrijd in Eexterveen.

De fiets is afgemonteerd met Shimano Ultegra 11-speed en er zitten 50mm hoge full carbon wielen in. De rijders hebben een crankstel met een binnenblad van 36 tandjes en een 52 buitenblad, zodat er zowel bergop als op het vlakke een soepele tred mogelijk is. De fiets rijdt zowel op de Limburgse heuvels als op het vlakke polderlandschap zeer fijn. De rijders zijn dan ook erg te spreken over de fiets.

De fietstrainingen van de ploeg zullen in ieder geval veilig en goed uitgevoerd kunnen worden. De ploeg is Andantino en Math Salden dan ook zeer dankbaar voor de geel/zwarte bolides!!

 

Onderstaand de specificaties van de fiets:
Frame: Carrera SL950
Afmontage: Shimano Ultegra, 11-speed
Crankstel: Shimano Ultegra, 36/52
Wielset: DT Swiss 350 Straightpull Personalized Full Carbon Clincher Wielset, 50mm
Banden: Schwalbe One, 25mm
Zadel: Fizik Arione

 

This site is sponsored by