Bram Versteeg

Naam: Bram Versteeg
Geboortedatum: 10-10-1987
Functie: Trainer
Landelijke marathonschaatser: Seizoen 2008-2010

Wie ben je, en wat zijn jouw bezigheden naast het marathonschaatsen?
Mijn naam is Bram Versteeg. Naast mijn bezigheden als trainer bij Skate4Air werk ik vanuit Duosport ook nog als trainer bij de Loon Masters Amsterdam. Daarnaast ben ik vanuit een tweemanszaak actief waarbij we vanuit onderzoek naar trainingsgegevens logaritmes ontwikkelen voor de ondersteuning van de sporter waarbij een gebruiksvriendelijke weergave vooropstaat.

Marathonschaatsen betekent voor mij in twee zinnen:
Marathonschaatsen staat voor mij gelijk aan natuurijs en het racen over het ijs zonder dat je precies weet wat je kan verwachten. Marathonschaatsen is tactiek, buffelen, aanpassingsvermogen en behendigheid in één.

Mijn mooiste marathonmoment tot nu toe:
Dat was voor mij het NK natuurijs op de Oostvaardersplassen, mijn eerste wedstrijd op Nederlands natuurijs in het landelijke peloton. De spanning en de het hele circus eromheen maken dat ik dit niet snel zal vergeten.

Waar kijk je het komende (marathon)seizoen het meest naar uit en wat is je persoonlijke doel/motivatie?
Gek genoeg kijk ik het komende seizoen vooral uit naar de trainingen in de zomer en het werken om beter te worden als team en individu. Deze periode biedt net wat meer mogelijkheden en variatie qua trainingen. De puzzel om voor iedere rijder zijn persoonlijke doelen te bewerkstelligen in afwisselende trainingen is voor mij de uitdaging.

Waarom heb je dit jaar voor TEAM Skate4AIR gekozen?
Voor mij was vorig jaar het eerste jaar als trainer van een marathonteam op het hoogste niveau. Ik ben ervan overtuigd dat ik zelf nog een hoop kan leren binnen het team en tegelijkertijd rijders kan helpen bij het behalen van hun doelen met mijn kennis en de toepassing hiervan. Dit is voor mij voldoende reden om met deze gemotiveerde groep weer een jaar aan de slag te gaan.

Wat is jouw binding met Cystic Fibrosis (CF) en hoe ben je betrokken geraakt bij TEAM Skate4AIR?
Voor mij zijn mensen met CF topsporters voor het leven. Het verkrijgen van nieuwe inzichten en het bieden van ondersteuning zijn daarbij belangrijk. Dat Skate4Air daaraan bijdraagt is een mooi initiatief. Na afgelopen jaar op de Weissensee veel verhalen te hebben gehoord en een buitengewone drive van alle deelnemers te hebben gezien, kan ik niet anders zeggen dan dat dit een relativerende kijk geeft op wat we als team aan het doen zijn.

Hoe ben je betrokken geraakt bij TEAM Skate4AIR?
Op het moment dat Skate4Air en Duosport de handen ineensloegen om TEAM Skate4Air op te zetten, ben ik vanuit Duosport gevraagd of ik daar een steentje aan bij wilde dragen. Na afloop van de eerste gezamenlijke bijeenkomst was ik ervan overtuigd dat ik binnen dit team op mijn plek zat en heb ik besloten deze uitdaging aan te gaan.

Welke tip(s) kan jij – als topsporter – CF’ers meegeven om zo fit en gezond mogelijk te worden en te blijven?
Iedereen is anders en ik denk dat hier geen eenduidig antwoord op te geven is. Daarom zijn zelfkennis, zelfreflectie en een sterke intrinsieke motivatie volgens mij van groot belang: “waar word ik blij van?”, “wat werkt voor mij?” en “hoe ga ik er vandaag/op dit moment voor zorgen dat ik daar dichterbij kom?”.

 

This site is sponsored by