Over ons

TEAM Skate4AIR faciliteert een betrouwbare, veilige, innovatieve en samenwerkende omgeving waarbinnen atleten en begeleiding elkaar aanvullen en van elkaar leren. Bovenaan staan ontwikkeling, op sportief- en persoonlijk vlak, als team en ontwikkeling van medicijnen tegen Cystic Fybrosis, de bestaansreden van Skate4AIR. De belangrijkste voorwaarde is volledige inzet. Wij zijn er trots op dat we in Andantino, Boetech, Nijborg, Duosport en Lorini partners hebben gevonden die ook in hun core-business ontwikkeling als belangrijke waarde hebben.

“Met elkaar, voor elkaar en door elkaar beter worden of blijven”

Anders gezegd is het ook “samen blijven ontwikkelen”, het proces van beter worden staat hierin voorop. Als ploeg beseffen wij dat deze kans om jezelf te ontwikkelen op het hoogste niveau uniek is en voor ons zeer waardevol. Dat we überhaupt naar de toekomst kunnen kijken is iets wat iedereen zou moeten kunnen en zodoende onze inzet voor CF.

Wat is onze missie?

We ontwikkelen de atleet, de begeleider en het team

Hoe?

Door een alternatieve professionele sportomgeving te creëren

Waarom?

We willen de schaatssport verder ontwikkelen.

 

IMG_0499

Skate4AIR

Uniek voor de ploeg is de link met het goede doel Skate4AIR, dat geld ophaalt voor onderzoek naar CF. We werken samen met de organisatie omdat we ons als team bevoorrecht voelen dat we onszelf mogen ontwikkelen op dit niveau. We willen dit respecteren en toekomstige generaties dezelfde kans geven. Zodoende is Skate4AIR als naamdrager van de ploeg goed zichtbaar, dit komt mede door de welbekende zwart/gele pakken. Deze zwart/gele pakken zijn bekend van de deelnemers van Skate4AIR aan de toertochten op de Weissensee in de strijd om CF de wereld uit te helpen. Het laatste gedeelte van het motto van de ploeg, “…of blijven” verwijst naar de chronische ziekte CF.

 

Schermafbeelding 2016-01-18 om 17.12.27

Duosport

Als grootste aanbieder van schaatslessen past Duosport in het plaatje van de ploeg. Talentvolle trainers en begeleiders in combinatie met ervaren Duosport trainers kunnen op het hoogste niveau hun kunsten laten zien en zich ontwikkelen bij deze ploeg. De wisselwerking tussen rijders en begeleiders is één van de speerpunten van de ploeg, zowel in (theoretische)kennis als praktijk ervaring.

Via het digitale Coach360 platform en de wekelijkse fitheid-testen zullen de begeleiders continu een vinger aan de pols houden over hoe de individuele rijders ervoor staan in relatie tot de door hun gestelde doelen. De gegevens worden gebruikt voor verdere ontwikkeling van de persoon, de atleet en het team in zowel de trainingen als wedstrijden.

Team Skate4AIR gelooft dat deze manier van samenwerken tussen atleet, begeleiding, team en goed doel een innovatieve wijze van werken is anno 2016.

This site is sponsored by