Philip van Aerssen

Naam: Philip van Aerssen
Functie:  financiën
Betrokken bij de ploeg sinds: de oprichting in 2015

Wie ben je, en wat zijn jouw bezigheden?
Ik was als schaatsliefhebber al actief bij Skate4AIR: als deelnemer en voorzitter van Stichting Skate4AIR en ook als marathonschaatser in Amsterdam. Dit doe ik naast mijn dagelijkse functie als bankier bij ABN AMRO.

Wat doe jij zo al voor de ploeg?
Via mijn rol bij Stichting Skate4AIR ben ik vanaf het begin betrokken geweest bij de oprichting van de ploeg. Ik houd mij nu vooral bezig met het bewaken van het budget en bevorderen van de samenwerking met Skate4AIR.

Marathonschaatsen betekent voor mij in twee zinnen:
Een geweldig sport waarbij strijd, heroïek, esthetiek, competitiedrang en gezelligheid bij elkaar komen. Oh, dat was maar één zin…

Hoe ben je betrokken geraakt bij de Team Skate4AIR?
Via Stichting Skate4AIR.

Wat is jouw binding met Cystic Fibrosis (CF)?
Ik doe sinds 2011 mee met Skate4AIR en in de loop der jaren veel CF patiënten leren kennen. Het is zeer aangrijpend om te zien met welke ongemakken zij moeten leven. Daar zet ik mij graag voor in!

Welke tip(s) kan jij CF’ers meegeven om zo fit en gezond mogelijk te worden en te blijven?
Blijf sporten! Maar dat is een tip die ik CF’ers niet hoef mee te geven. Zij weten als geen ander dat zij zich beter en fitter voelen als ze regelmatig sporten.

This site is sponsored by