KPN Cup 3: Deventer

72672624_957519544582269_2895855414128148480_o

Spektakel in Deventer! Onze ploegen drukken de neuzen tegen het venster; dit smaakt naar meer!

Afgelopen zaterdag stond de 3e wedstrijd om de KPN Marathon Cup op het programma in Deventer. De wedstrijden hier staan hier vaak garant voor spektakel, zo ook deze keer!

De Belofte-divisie startte om 17.45. De mannen hebben in de eerdere wedstrijden laten zien dat het team goed op elkaar ingespeeld is en ze weten elkaar blindelings te vinden in de koers. Iets wat resulteert in goede uitslagen en wat ook vertrouwen geeft. Afgesproken is dat er bij elke aanvalspoging iemand van de ploeg mee zou zitten. Zodra deze aanvalspoging teniet is gedaan, is er direct een ploeggenoot alert op een volgende aanval. Zodoende kunnen de rijders elkaar ontlasten en optimaal meekoersen. Tijdens de koers werden talloze aanvalspogingen gedaan en hierbij zaten de heren dus ook om de beurt mee. Er werd echter weinig ruimte gegeven aan de vluchters. Totdat er 4 rijders diep in de finale weg wisten te springen met daarbij onze eigen Jan-Willem! Lang leek het er op dat deze vluchtpoging stand zou houden, maar uiteindelijk ontaardde de wedstrijd in een massasprint. Dan moeten we dus bij Twan zijn, die daarbij in stelling werd gebracht door Roelof en ook Wout zocht dit sprintersduo op. Het goede teamwork leverde een keurige 5e voor Twan, 14e en 15e plek voor Roelof en Wout op. Jan-Willem wist nog een nette 23e plaats te halen. Hiermee staat Twan op een hele mooie 5e plek en de Beloftenploeg staat 2e in het klassement!

Ook de Topdivisie-ploeg kende een superavond. De mannen hadden er veel zin in en lieten zien dat ze zeker niet onder doen voor de grote ploegen. Het werd dan ook een knettergekke wedstrijd waarin er slechts 17 man (!) de streep wisten te halen. In het begin werd er veel aangevallen, Stefan zat in een kansrijke kopgroep maar deze werd uiteindelijk wel weer teruggepakt. Het ijs werd snel minder en er volgden nog wat speldenprikjes waarbij de mannen het allemaal zwaar kregen. Echter lukte het 2 mannen om zich los te wurmen uit de greep van het peloton en wisten een ronde voorsprong te pakken. Dit waren Ariens en Stoltenborg. De achterdeur – zoals we dat in vaktermen zo mooi noemen – stond wagenwijd open en veel rijders moesten het strijdtoneel 1 voor 1 verlaten. Het tempo ontzettend hoog en elke ronde vielen er rijders af. Zo ook Tijs, Axel, Simon en Stefan. Bart en Robin hielden zich goed stand in deze knettergekke finale. Robin deed een ultieme poging om naar het podium te rijden. Hij reed met nog enkele rondes te gaan solo weg uit het kleine peloton. Met alles wat hij in zich had leek hij op een 3e plaats af te stevenen! Het publiek stond op de banken! Maar helaas was de streep net 15 meter te ver… Hij werd door het aanstormend peloton ingehaald vlak voor de meet, maar finishte alsnog op plek 6. Bart werd 14e. Wat was hij dichtbij. Een spraakmakende actie waarmee onze ploeg op de kaart is gezet. In het klassement staat Robin op een mooie 4e plaats en de ploeg 5e!

Kortom, de mannen van Team Skate4Air hebben de neuzen tegen het venster gedrukt. Op naar meer!

 

Foto: Vera Keizers

This site is sponsored by