Marathon Cup 3

In Deventer stond gisteravond de 3e wedstrijd in de marathoncup op het programma. Bij deze wedstrijd hoefden de rijders zich niet met randzaken bezig te houden en was het doel duidelijk: Samen beter worden.

De belofte rijders reden weer een goede wedstrijd maar kenden wat tegenslag. Jochem probeerde naar een kopgroep toe te rijden, maar dat koste hem zoveel energie dat hij het peloton niet meer kon volgen en de wedstrijd moest verlaten. Simon werd in de finale onderuit gereden zodat ook hij de finish niet haalde. Wop wist zich goed te handhaven en finishte in de buik van het peloton.

Bij de A-rijders begon de wedstrijd snel met verschillende groepen die probeerden weg te komen. Team Skate4AIR deed hierin goed mee en was attent van voren te zien. Halverwege de wedstrijd lukte het dan toch voor een groep om weg te komen, hierin zaten alle grote namen. Voor Axel en Swen ging dit net te hard, maar ze hadden al veel werk gedaan en zo weer een stap gemaakt.

De groep die een ronde voorsprong pakte reed gelijk door om een 2e ronde voorsprong te pakken, Peter was attent en ging met deze rijders mee en zo pakte hij zijn 1e ronde voorsprong. Arjen probeerde Peter toen nog te helpen, maar dat koste hem net te veel energie zodat hij het peloton moest laten gaan. Roelof reed ook een sterke wedstrijd en finishte als 21e. Peter sprintte naar een 12e plaats en Jorrit Bergsma wist uiteindelijk de wedstrijd te winnen. Team Skate4AIR eindigde hierdoor als 8e in het dag ploegenklassement. Het was een echte teamprestatie en iedereen is zo weer een stapje beter/sterker geworden.
Hieronder nog een paar foto’s van de wedstrijd en voor alle uitslagen ga je naar schaatsen.nl

This site is sponsored by