Simon Borsen wint!

Zaterdag 16 januari. Als ik heel eerlijk ben had ik van te voren helemaal niet zo veel zin om om 10 uur ’s avonds nog een wedstrijd te rijden. Toen ik eenmaal aan het inlopen was in Thialf begon ik er steeds meer zin in te krijgen!

20160116BWop en ik (Simon) gingen rond 10 uur van start met een groot peloton! Op het snelle ijs in Heerenveen mislukte de eerste ontsnappingspogingen waar ik allert mee reed. Toen was het de beurt aan Wop om met de kopgroep mee te springen, helaas ging dit niet heel soepel omdat Wop nog last heeft van zijn verkoudheid en nog niet fit was.

Er was wel een groep weg waar geen Skate4AIR rijder bij zat, dat kan natuurlijk niet. Vlak voordat de groep terug gepakt werd door het peloton plaatste ik een ontsnapping en zo ontstond er een groepje van 7 die uiteindelijk een rondje op het peloton pakte!

Toen het peloton rond was had ik het erg zwaar, maar ik kon gelukkig redelijk herstellen. Nadat het peloton afgesprint was moesten wij het met 7 man afmaken. 3 rondes voor het eind plaatste Bart Hoolwerf nog een mooie podium-bdemarrage, maar Timo reed het gat met mij in zijn “wiel” dicht. 100 meter voor de finish haalde we Bart met zijn 2en in en werd het een spannende sprint! We wisten geen van beide wie er als eerste over de streep kwam, maar dat bleek ik dus te zijn! Precies één duizendste van een seconde voor Timo!

Foto’s van Neeke Smit en Schaatspeloton.nl

This site is sponsored by