AKM & ONK

IMG-20200126-WA0020

Aart Koopmans Memorial

Op donderdag 23 januari stond de eerste wedstrijd op de Weissensee, Spielplatz der Natur, op het programma. Het weer was voortreffelijk: lichte vorst, zon, ijs met niet al te veel scheuren, kortom mooie omstandigheden om er flink tegenaan te gaan. De wedstrijd werd verreden over 80 kilometer. Team Skate4AIR stond voltallig aan de start van de wedstrijd. Onze 4 beloftenrijders Twan, Roelof, Wout en Jan-Willem. De topdivisieploeg met Bart, Robin, Axel, Simon, Tijs en Stefan.

Wout stond aan de start voor zijn eerste wedstrijd op natuurijs. De gezonde spanning was aanwezig en hoewel Wout het ijs van dichtbij is gaan bekijken, reed hij ontspannen over het ijs. De dag erop had hij gelukkig nergens last van. We zijn benieuwd hoe Wout zich gaat ontwikkelen op het natuurijs. Het Team reed een actieve en attente wedstrijd. Vooral Jan-Willem had de gaskraan aardig open gedraaid en pakte veelvuldig kopgroepen mee. De rest van de ploeg reed attent en er waren maar weinig kopgroepen die wegreden zonder man van Team Skate4AIR. Uiteindelijk brak het peloton in twee stukken van ongeveer 40 man en vonden we Bart, Simon, Robin en Stefan voorin. In de finale werd de koers gecontroleerd door AB Vakwerk waardoor de mannen zich konden gaan opmaken voor de sprint. Simon en Bart lanceerden Stefan en Robin. Stefan vond ruimte en kon naar de vijfde plek sprinten, Robin kwam in aanraking met een medeschaatser en ging bijna onderuit, hij kon daardoor helaas niet meesprinten voor een korte uitslag. Het team was tevreden met de eerste koers, op het moment dat de wedstrijd ontplofte zaten de mannen er goed bij. Op naar de volgende koersen!

Open Nederlands Kampioenschap Natuurijs

Op zaterdag 25 januari stond het Open Nederlands Kampioenschap op natuurijs op het programma. Deze wedstrijd was 150 kilometer lang met als hoofdprijs de rood-wit-blauwe trui. Het team stond met frisse moed vol zelfvertrouwen aan de start, de eerste wedstrijd verliep namelijk naar wens. Ook op het ONK reed het team voortreffelijk, echter was deze wedstrijd in niets te vergelijken met de Aart Koopmans Memorial. De wedstrijd was met 150 kilometer dus een stuk langer dan de 80 kilometer van afgelopen donderdag. Daarnaast waren de weersomstandigheden totaal verschillend. De rijders begonnen de wedstrijd nog met temperaturen van onder het vriespunt, maar na een kilometer of 40 kwam er een forse wind opzetten, gevolgd door sneeuw, en later dooitemperaturen. Dit zorgde ervoor dat de verzorgers het enorm druk hadden, andere brillen, jackje aan/uit enzovoorts. Het team ging goed om met deze wisselende omstandigheden en er werd attent meegekoerst. Tijs, Axel, Twan en Jan-Willem zorgden ervoor dat bijna alle kopgroepen vroeg in de wedstrijd voorzien waren van Skate4AIR-rijders. Na een kilometer of 50 werden zij hierin afgelost door Roelof, Simon en Robin. Diep in de finale reden Simon, Robin, Bart en Stefan nog goed voorin. Jouke Hoogeveen ging op avontuur en wist dit enorm knap af te maken. AB Vakwerk probeerde het gat tevergeefs dicht te rijden en in het peloton werd er dus gesprint om plek 2. Robin kwam in de sprintvoorbereiding hard ten val en dus waren het Stefan en Bart die de honeurs waar moesten nemen. Stefan werd 6e op dit ONK natuurijs en ook Bart plaatste zich in de top tien door de 10e plek voor zich op te eisen! Weer een succesvolle koers voor Team Skate4AIR. Nog 2 koersen oftewel 260 koerskilometers te gaan!

This site is sponsored by