KPN Marathon Cup 11 – Amsterdam

48941103191_99eeeb1b44_o
Vandaag stond er een thuiswedstrijd voor onze mannen op het programma. Onder prachtige omstandigheden kregen de mannen van de Topdivisie om 20:30 het startschot op de Jaap Edenbaan. De laatste cupwedstrijd op kunstijs voordat het peloton naar de Weissensee vertrekt voor natuurwedstrijden dus het beloofde een spektakel te worden.
Er werd vanaf de start hard gereden en vooral Skate4AIR rijder Tijs van der Steen was veelvuldig voorin te vinden. Ook Simon Borsen was de gehele wedstrijd actief en liet zien klaar te zijn voor de Weissensee. De hele wedstrijd door werd er veel aangevallen. Dit maakte de koers zwaar en hierdoor viel in de slotfase het peloton in stukken uit elkaar. Stefan Wolffenbuttel en Robin Snoek handhaafden zich goed voorin en reden naar een 12e en 11e plek. De wedstrijd werd gewonnen door Evert Hoolwerf.
Na de wedstrijd van de Topdivisie mochten onze beloften rijders nog los. Voor Skate4AIR stonden Wout Schilder, Jan-Willem Broos, Roelof Koops en Twan Berlijn aan de start. De mannen wisselden elkaar goed af in kopgroepen. Helaas miste de Skate4AIR rijders een kopgroep van 7 man die weliswaar geen ronde pakte, maar wel de pelotonsprint wist te ontlopen. Sprinten dus! In de pelotonsprint eindigde Twan door goed werk van Roelof Koops op een 12e plaats, Jan-Willem werd 17e en Wout 29e. De mannen scoorden weer belangrijke punten voor het ploegenklassement en behielden hierdoor hun 2e plaats in dit klassement.
De hele Skate4AIR ploeg liet zien klaar te zijn voor het natuurijs, laat de Weissensee maar komen!
This site is sponsored by