KPN Cup 1: Amsterdam

DSC_1455-imp

Het seizoen is los!

Zaterdag 19 oktober was het zover, de start van een nieuw marathonschaatsseizoen. De Top Divisie heren stonden om 20:30 uur aan de start voor hun wedstrijd. Namens Team Skate4AIR startten: Axel Koopman, Robin Snoek, Simon Borsen, Bart van der Vlugt, Tijs van der Steen en Stefan Wolffenbuttel.

Het is altijd even aftasten aan het begin van het seizoen wie er goed de zomer uit gekomen is en wie nog wat werk te verzetten heeft. In de Top Divisie was het de eerste rondjes dan ook even naar elkaar kijken en wachten tot de wedstrijd echt volledig los zou barstten. Het tempo ging de hoogte in en de aanvallen volgden elkaar zoals ieder seizoen weer in rap tempo op. Na een ronde of 40 zag Simon iemand aan komen glijden en hoewel hij hem nog probeerde te ontwijken, had hij geen schijn van kans en kwam ten val. Simon zijn schaats was volledig kromgeslagen en terugkomen was dan ook uitgesloten. Kort daarna ging het tempo nog meer de hoogte in en helaas moest Tijs dit bekopen, hij had geen superdag en moest het strijdtoneel verlaten. Axel zat op dat moment voorin de koers, hij reed erg sterk en liet de Team Skate4AIR kleuren in het begin van de koers veelvuldig van voren zien. Daarna was het ook de tijd voor Stefan, Bart en Robin om zich meer met de koers te bemoeien. Dit ging behoorlijk en de mannen wisselden elkaar af. Met nog ongeveer 40 ronden te gaan brak het peloton en moesten de mannen van Team Skate4AIR repareer werkzaamheden verrichten. Robin wist dat hij tempo moest houden en schuwde de kop niet, Stefan pakte over en besloot naar de eerste groep te springen. Robin en Bart sloten mee aan, helaas moest Stefan zijn actie bekopen en zakte terug naar het tweede peloton waar ook Axel zich nog bevond. De eerste groep met Robin en Bart was groter en op het moment dat die de tweede groep in de wedstrijd dubbelde, was het einde koers voor Axel en Stefan. De finale was inmiddels begonnen en Bart en Robin zochten elkaar op, Bart probeerde Robin zo ver mogelijk naar voren af te zetten, Robin sprintte door en behaalde een knappe 9e plaats, Bart werd 14e. De ploeg werd 5e in de ploegendaguitslag en mag zich tevreden stellen met zijn eerste optreden. Op naar Den Haag volgende week!

Daarna om 22:00 uur was het de beurt aan de Beloften Divisie. Jan-Willem Broos, Roelof Koops, Wout Schilder en Twan Berlijn mochten de eer van Team Skate4AIR in de Beloften Divisie proberen hoog te houden. Wout maakte vandaag zijn debuut, maar met de ervaren Roelof om hem heen, had hij een prima gids om hem door het peloton te loodsen. In de Beloften Divisie wedstrijd werd er ook veelvuldig aangevallen. Vooral Jan-Willem was erg actief, de rest van de ploeg reed attent voorin het peloton. Het was halverwege de wedstrijd dat er een kopgroep van 3 rijders ontstond zonder Team Skate4AIR. In de achtervolging probeerde Jan-Willem nog van alles, maar hij kon ook niet voorkomen dat deze drie rijders een ronde voorsprong op het peloton pakten. In het vervolg van de wedstrijd werd de koers gecontroleerd en gingen de mannen zich opmaken om te sprinten voor de ereplaatsen. Twan wist een 8e plaats uit de brand te slepen, Jan-Willem werd 16e, Roelof 30e en Wout 44e. Ook de beloften mogen zich tevreden stellen met de eerste koers. Wout die in zijn debuutwedstrijd de finish haalt, Roelof die de mannen wegwijs heeft gemaakt, Twan laat zien dat hij nog steeds kan sprinten en Jan-Willem zal moeten blijven aanvallen om ook mee rond te komen.

This site is sponsored by