KPN Cup 2 Deventer

44889698_2186119238301435_3621675586885255168_o

Zaterdag 27 oktober stond KPN Cup 2 te Deventer op het programma. Het ijs was goed en de mannen hadden er zin in!

Te beginnen met de beloften. Roelof, Martijn, Twan en Jan-Willem stonden aan de start. De wedstrijd ontbrandde al direct in alle hevigheid en Roelof en Twan zaten direct goed van voren. Roelof wist al gauw met een goede kopgroep mee te springen, waarna Twan meeliftte met groepje dat erheen sprong. Dit gaf de ploeg twee man in een omvangrijke kopgroep. Helaas was de samenwerking niet goed waardoor alles weer samen kwam. Toen iedereen even op adem dacht te komen, sprong er een kopgroep weg die rond wist te komen. Op dit moment moesten de mannen even passen, maar daarna begon ook Martijn zich goed in de strijd te mengen. Jan-Willem had wat langer nodig om in de wedstrijd te komen, maar deed nog een mooie poging om de pelotonsprint te ontlopen. Helaas bleef dit bij een poging. Bij de pelotonsprint, die ging om de 17e plek, en hij was goed op weg om de pelotonsprint te gaan winnen, tot onverwachts iemand zijn lijn instuurde en hem flink hinderde. Gelukkig wist hij met een acrobatische actie nog net een val te voorkomen. Twan kon er nog een 24e plek uitslepen.

De beloften toonden goed als team te kunnen rijden en wisten met z’n allen veel kopgroepen mee te pakken. Helaas bleef de uitslag achter, maar dat is op deze manier een kwestie van tijd.

Hierna was het aan de topdivisie. Deze week stonden Axel, Stefan, Simon en Robin aan de start. Voor Tijs en Erik kwam deze wedstrijd nog te vroeg. Meteen aan het begin van de wedstrijd liet Robin zien bij de les te zijn, met nog 106 rondes op de teller zat hij al met een sterke kopgroep in de aanval. Het ploegenspel werd goed gespeeld toen Simon hem hierna afloste in de voorste gelederen van het peloton. Dit wisten Robin en Simon goed vol te houden tot met nog 60 rondes te gaan ook Stefan zich van voren liet zien. Helaas bleek geen enkele kopgroep de zege van het peloton te kunnen afdwingen, waardoor het tempo onverminderd hoog bleef, met enorme versnellingen om de haverklap. Dit werd Axel helaas te veel en hij moest het ijs verlaten na 79 rondes. Tegen de verwachting in leek de wedstrijd op een massasprint uit te draaien. De grote ploegen vormden hun treintjes en begonnen een verschroeiend tempo in te zetten. Al het meespringen met kopgroepen had onze rijders veel krachten gekost, waardoor Stefan diep in de finale het peloton nog moest laten gaan. Robin en Simon streden nog voor wat ze waard waren en wisten respectievelijk een 17e en 31e plek uit het vuur te slepen.

Foto: Flitskabouter

This site is sponsored by