KPN Marathoncup 15 Tilburg

Op zaterdag 27 februari stond de Cupwedstrijd in Tilburg op het programma. Christiaan heeft er voor gekozen om nog wat extra rust te pakken voor Zweden. Ook Stefan kon helaas niet van start gaan omdat hij last van zijn rug had. Met 4 man gingen we van start. Roelof, Axel, Erik en Simon. Roelof had helaas zijn goede benen in Amsterdam laten liggen. Daar reed hij nog een mooie wedstrijd, maar hier moest hij helaas de wedstrijd vroegtijdig verlaten. Axel, Erik en Simon konden mooi mee springen met verschillende ontsnappingen, maar geen van de groepjes wist weg te blijven. Laat in de koers vertrok er een grote groep met daarin Erik en Simon. Vanuit de achterste groep sprongen er nog een paar rijders naar de voorste groep waardoor de voorste groep de grootste was en dus het peloton. De achterste groep, met daarin Axel, moest de koers verlaten.

De finale begon met een vrij klein peloton van nog geen 30 rijders. 7 ronden voor het eind deed Simon nog een poging om weg te rijden, maar er kwam niemand weg. Zo waren er nog een aantal demarrages, maar allemaal tevergeefs. Het werd een eindsprint, waarin Simon naar een 16e plek en Erik naar een 18e plek sprintte.

Inmiddels zijn Christiaan, Erik en Simon vertrokken naar Zweden om daar 3 wedstrijden te rijden. Gijs en Tim zijn mee als begeleiders. Helaas is Stefan ziek geworden en moet daarom de wedstrijden in Zweden laten schieten. Heel erg jammer! Op de Weissensee heeft Stefan laten zien dat hij erg sterk is op natuurijs. Na Zweden hebben we nog één wedstrijd in Amsterdam en wie weet nog Hollands natuurijs.

This site is sponsored by