KPN Cup 4: Heerenveen

DSC_4408

Laagvliegen in Heerenveen! De razendsnelle wedstrijden op het superijs in Thialf staan garant voor spektakel, hielden onze mannen stand?

Afgelopen zaterdag stond de 4e wedstrijd om de KPN Marathon Cup op het programma in Heerenveen. Dit zijn altijd mooie wedstrijden met veel publiek waarbij de mannen van de jongens gescheiden worden.

De Beloften-divisie startte om 17.45. De mannen rijden top dit seizoen, getuige hun tweede plek in het ploegenklassement na drie wedstrijden. Dit gaf natuurlijk veel vertrouwen! Helaas was er al tegenslag voor de start van de wedstrijd. Nestor van de ploeg, Roelof Koops, kon niet van start gaan vanwege een fikse verkoudheid. Een groot gemis want Roelof verkeerde in goede vorm. Desondanks knalden onze mannen de wedstrijd in en wisselden elkaar goed af in kopgroepen. Dit is met drie man natuurlijk wel een stuk zwaarder dan met vier man. Hierdoor misten de mannen een grote kopgroep van 16 man die een ronde voorsprong pakt op het peloton. Jan-Willem probeerde met een uiterste krachtinspanning nog bij deze groep aan te sluiten en kwam tot tien meter van de groep… Helaas strandde zijn aanval in schoonheid. Dit betekende dat de mannen moesten sprinten voor plek 17 in de wedstrijd. Supersprinter Twan Berlijn werd knap derde in de eindsprint en eindigde op een 19e plek. Ook Wout en Jan-Willem zaten goed voorin en eindigden op plek 25 en 31. Door deze prestatie blijven de mannen op een mooie derde plek staan in het ploegenklassement.

Om 20:30 klonk het startschot voor de Topdivisie. Dit is traditioneel een zware wedstrijd omdat alle grote ploegen in Heerenveen trainen, dit zien als een thuiswedstrijd en zich daarom extra willen bewijzen. Het tempo werd daardoor ook direct de hoogte in gejaagd en de kopgroepen wisselden elkaar in rap tempo af. De mannen van team Skate4AIR draaiden goed mee en waren om en om voor in de koers te vinden. Helaas moest Axel de wedstrijd verlaten door materiaalpech. Na dat het peloton meermaals in verschillende stukken was gebroken ontstond er met nog 50 ronden te gaan een kopgroep van 6 man. Helaas misten onze mannen deze kopgroep op een haar na. Op moment dat deze groep een rondje had gepakt werd de koers gecontroleerd en werd er in een gestaag tempo naar de finale gereden. De mannen van team Skate4AIR zochten elkaar op en reden gezamenlijk naar voren. Met nog 2 ronden te gaan deed Bart een uiterste krachtinspanning en zorgde ervoor dat Stefan en Robin vooraan konden beginnen met sprinten. Dit resulteerde in een mooie 11e (Robin) en 15e plek(Stefan). Simon en Bart eindigden na een sterke wedstrijd op plek 28 en 29.  De wedstrijd werd gewonnen door voormalig Olympisch kampioen Jorrit Bergsma voor Crispijn Ariëns en Kevin Hoekstra.

Wederom een knappe prestatie van onze rijders. Op naar meer!

This site is sponsored by