KPN Cup 5: Haarlem

DSC_4401

Afgelopen zaterdag stond de 5e KPN cup al weer op ons te wachten, inmiddels traditiegetrouw vindt deze plaats op de Kennemer ijsbaan te Haarlem. Ons team stond scherp aan de start, en klaar om op onze ‘thuisbaan’ te knallen.
De wedstrijd begon vlot, met de eerste aanval al direct vanuit de loze ronde. De afwezigheid van mannen die echt verschil kunnen maken (o.a. Jorrit Bergsma, Bart Swings ) betekende voor een aantal andere ploegen genoeg reden om direct de koers hard te maken. Voor ons betekende dit opletten geblazen, en zodoende schoven we keurig om en om mee in de uitlooppogingen het peloton te dubbelen. Op meerdere momenten in de koers leek de beslissende slag geslagen, echter werd er nooit echt een kans ‘gegeven’ om een groep echt rond te laten gaan.

Met nog 20 rondjes op het bord werd duidelijk dat we zouden gaan sprinten. Iedereen begon zijn eigen treintje/ploeg op te zoeken, het finalespel was begonnen. Na wat duw- en trekwerk wisten we onze Skate4AIR trein in de voorste gelederen van het peloton te manoeuvreren. Zaak om hier zolang mogelijk te blijven om zodoende onszelf in de meest gunstige uitgangspositie voor de laatste rondjes te positioneren. Met nog 5 rondjes te gaan was de snelheid inmiddels gestegen tot rondjes 29, en begon het echt zwaar te worden. We hielden prima voorin het peloton stand en reden uiteindelijk naar een 12e, 13e en 17e plek. Dit resulteerde in een 5e plek in het ploegenklassement. Robin bezet momenteel een mooie 6e plek in het algemeen klassement.
Al met al een prima sportavond, waar we als team tevreden op mogen terugkijken.

This site is sponsored by