KPN Cup 4: Skate4AIR Marathon Utrecht

23509094_1975538522692842_2585605373898727709_o

Op 11 november stond de Skate4AIR marathon op het programma, voor onze ploeg één van de belangrijkste wedstrijden van het jaar. Skate4AIR heeft zich verbonden aan deze marathon, het team heeft er voor gekozen zich hier aan publiek en sponsoren voor te stellen en daarnaast ook nog eens een thuiswedstrijd voor een aantal van onze rijders!

Onze beloften mochten de avond aftrappen, Swen, Sjoerd, Wop en Jan-Willem stonden vol goede moed en met een strak plan aan de start van de wedstrijd. Wat er direct opviel aan deze wedstrijd, is dat het een zware avond zou worden voor alle rijders. Het ijs sloeg snel aan en doordat het peloton volledig op hol geslagen was, werd het een behoorlijk slagveld. Swen, Sjoerd en Wop moesten hiervoor de tol betalen en konden niet echt meedoen in het spektakel. Jan-Willem liet maar weer eens zien een goede vorm te pakken te hebben. Jan-Willem stopt enorm veel energie in de wedstrijd om een kopgroep te forceren en legt zich absoluut niet neer bij een massasprint. Deze kwam er uiteindelijk toch en daarin had JW niet meer de kracht om mee te knallen, een 51e stek was zijn resultaat.

Vervolgens werden de rijders voorgesteld aan het publiek en de sponsoren. Het team heeft er zin in om er een mooi seizoen van te maken en probeert zich door het seizoen te blijven ontwikkelen. Met de petje op petje af quiz werd afgesloten, op naar de wedstrijd van de Topdivisie, aan de support kan het in ieder geval niet liggen!

De jongens lieten afgelopen weken al zien steeds een stapje beter te worden en Simon sprak de ambitie uit om mee te zitten met de beslissende kopgroep, hij zat er vorige week immers zo dicht tegenaan. Erik zijn verkoudheid was iets minder en wilde zich ook weer meer gaan mengen in het geweld. De koers ontplofte al vrij snel, het tempo lag in het begin relatief hoog en het ijs was zwaar. Geregeld knalde het peloton in stukken en brokken en dat werd Stefan even te veel. Simon en Erik werden gespot in het eerste deel van het peloton, het zag er bij die jongens nog makkelijk uit. Axel had zijn plekje gevonden en reed ontspannen en makkelijk, het zag er dus goed uit. Christiaan was enorm aan het vechten, dit gevecht voert hij onderweg niet alleen fysiek maar ook mentaal. Op het moment dat Christiaan het achteraan het peloton zwaar krijgt, gaat Simon mee in een nieuwe ontsnappingspoging, dit keer lijkt hij de juiste slag gevonden te hebben. De kopgroep gaat rond en uiteindelijk pakken er 16 man een rondje voorsprong. Christiaan hing aan het elastiek maar wist met een enorme krachtsinspanning de aansluiting met het peloton te behouden en uiteindelijk de wedstrijd te finishen, super! Erik liet zien waarom hij met al zijn ervaring van toegevoegde waarde kan zijn in het team, hij hielp Simon door het peloton heen nadat hij de ronde voorsprong had, geen moment is Simon in de problemen gekomen en hij werd op een prima plek afgezet toen het peloton moest afsprinten. Simon reed een goede finale, twijfelde niet, maar had ook niks meer over om nog een aanval te plaatsen zoals vorige week. Simon werd uiteindelijk 13e, de rest van de jongens eindigde op de volgende plekken: Erik 32e, Axel 37e en Christiaan 46e.

Al met al was het een prachtige avond, waarin de ploeg zich goed heeft laten zien, de skate4AIR marathon was een succes!

This site is sponsored by