KPN marathon cup 1 Topdivisie

Skate4Air 27-1-16 MijnNaamisHaze-foto-0157

De eerste marathon van het seizoen start traditie getrouw in Amsterdam op de Jaap Edenbaan. Iedereen staat met super veel motivatie aan de start, zo ook de mannen van Team Skate4AIR. In de topdivisie gingen we van start met een enigszins gehavend team, omdat Roelof Koops nog herstellende is van een elleboog breuk. Simon Borsen, Christiaan Grigoleit, Axel Koopman, Erik Valent en Stefan Wolffenbuttel stonde wel aan de start. 

Het plan was om niet te gek van start te gaan en een klein beetje de kat uit de boom te kijken, iedereen was er immers van overtuigd dat de koers niet super snel ‘’gedaan’’ zou zijn. Na het startschot barstte de wedstrijd eigenlijk direct los en was het wennen aan het kiezen van de juiste positie, de snelheid en de opeenvolging van demarrages. De eerste rondes vlogen voorbij en toen de stofwolken opgetrokken waren, was er een groep van 21 man vooruit die een ronde voorsprong pakte. Helaas was Team Skate4AIR hierin niet vertegenwoordigd, maar vooral Simon en Erik waren erg actief om toch zo nu en dan eens mee te schuiven met een kansrijke kopgroep.

De wedstrijd vorderde en het peloton dunde langzamerhand uit. Christiaan en Axel moesten hun krachtsinspanningen bekopen en gingen er helaas af en ook Stefan had het aan het eind van de wedstrijd erg zwaar. Simon en Erik bleven ontspannen rijden en probeerden ieder in de finale nog zo ver mogelijk voorin te eindigen. Erik werd uiteindelijk 35e en Simon 39e. Volgende week is er weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen!!

This site is sponsored by