KPN Marathon Cup 2 Leeuwarden

Afgelopen zaterdag werd de tweede wedstrijd gereden in de KNSB marathon competitie op de snelle ijsbaan van Leeuwarden. Nadat de langebaan schaatsers eerder die dag tijdens het NK afstanden al in Thialf in actie waren gekomen, was het deze avond tijd voor de mannen van de lange adem. Helaas stond het geluk deze wedstrijd niet aan onze zijde: drie van de zes gestarte rijders werd vroegtijdig uitgeschakeld door valpartijen veroorzaakt door andere rijders.

Bij de Eerste divisie vertrokken Swen en Jan-Willem in hun mooie geel-zwarte pakken voor weer 100 rondjes. De laatst genoemde debutant toonde aan de stap vanuit het 6-banentoernooi naar het landelijke niveau goed verteerd te hebben. JW trok veelvuldig in de aanval en was niet uit de kopgroep te slaan. Helaas kon hij met nog 1,5 ronde te gaan het contact met een concurrent niet meer vermijden, waardoor een val een goede uitslag in de weg stond. Swen had het na zijn sterke start in Amsterdam vandaag wat minder benen, maar wist desondanks de wedstrijd uit te rijden.

In de Top divisie zouden Stefan, Simon, Erik en Axel de honneurs van Team Skate4Air waarnemen. Hierbij lieten de mannen zien al weer een stuk beter in de wedstrijd zitten dan tijdens de eerste wedstrijd in Amsterdam. Na een goede start waarbij bij veelvuldig werd mee gesprongen met kopgroepjes werd Erik al na 45 ronden aangetikt, waardoor hij viel en de aansluit met het peloton verloor. Later, toen de strijd echt ontbrande, werd de weg van Simon (in kansrijke positie) geblokkeerd door een val waardoor ook hij zijn evenwicht verloor. Al met al een erg ongelukkig wedstrijd waarbij gelukkig Axel en Stefan wel aantoonde aan de beterende hand te zijn.

Gelukkig was het weekend nog niet voorbij en stond er voor zondag nog een zeer geslaagde trainingsdag op het programma. In de ochtend werd er een mooie en vooral ook erg winderige rit gemaakt door het Friese land, waarna in de middag nog een lekkere gezamenlijke schaatstraining op het programma stond. Bij deze activiteiten kon ook Roelof weer zijn opwachting maken na zijn blessure, wat de moraal weer versterkte in ons sterke collectief. Met veel goede moed en vertrouwen kijken we weer uit naar de komende wedstrijd in Heerenveen, hierbij hopen we echter wel op iets minder tegenslag.

This site is sponsored by