Sjoerd Leemrijse stopt met schaatsen, Martijn de Groot valt in

_20180204_164435

Zo vlak voor het schaatsseizoen heeft Sjoerd Leemrijse besloten te stoppen met schaatsen. Hij is hiertoe genoodzaakt omdat een zware blessure hem verhinderd te sporten op dit niveau. Ruim een jaar geleden kreeg Sjoerd last van deze blessure in zijn linkerbeen. Het gaat om een beknelde liesslagader, een welbekende schaatsblessure. Sjoerd heeft alles geprobeerd om te herstellen, hij is geopereerd en door de scanner gehaald, maar helaas is er geen zicht op beterschap. Sjoerd geeft aan dat het een hele zware en pijnlijke periode is (geweest) in zijn leven.

Sjoerd kwam in het seizoen 16/17 bij de ploeg. In zijn eerste seizoen was hij nog herstellende van overtraindheid, maar reed hij naar omstandigheden nog een goed seizoen. Vorig seizoen kwam hij echter nauwelijks aan marathonnen toe door zijn blessure. Na een operatie begin 2018 was er de hoop dat hij helemaal zou herstellen en een goed seizoen zou gaan draaien. Dit heeft helaas niet zo mogen zijn. Vanuit de ploeg hopen we dat Sjoerd snel weer pijnvrij kan leven en sporten!

Een schrale troost voor de ploeg is dat er alsnog een 4e rijder voor de beloftenploeg is gevonden, namelijk Martijn de Groot. We zijn blij dat hij in dit late stadium nog bij ons kon aansluiten. Martijn is een ervaren rijder en rijdt al vele jaren bij de B’s en is zo een waardevolle aanvulling voor het team. Te meer omdat hij veel traint met de rijders uit de omgeving van Amsterdam en zo dus geen onbekende is van de ploeg.

This site is sponsored by